Maison et Jardins Chenier-Sauve, ce se afla in Quebec, mai cu seama in Saint Eustache din Canada, a fost amenajata de designerul Therese Romer, una dintre cele mai cunoscute personalitati in domeniu din cea de-a doua jumatate a secolului al XX-lea. Desi nu e intinsa pe o suprafata foarte mare, domeniul, ce i-a apartinut lui Therese Romer si care acum se afla in proprietatea Fundatiei Maison et Jardins Chenier-Sauve, are o frumusete unica, concentrata in speciile rare de plante. Aici, langa superba gradina, se afla si casa in care a locuit Therese.

Cu o suprafata de circa 56 de acri, gradina este spectaculoasa, mai ales ca Therese a avut inspirata idee de a crea paturi de plante perene ce ajung pana in padurea din imediata vecinatate. Iar rezultatul este de-a dreptul incantator, aratand nu atat interesul ei in plante, cat dragostea ei pentru natura si flori in special. Drept dovada, patul de flori se contureaza dintr-o varietate foarte mare de culori; trandafirii rosii imbraca ametitor o buna parte a gradinii ce inconjoara casa, iar celelalte flori, de culoare roz, violet, albastru sau galben, dau o nota ludica gradinii.

Pe masura ce ne indepartam de casa, florile salbatice pun stapanire pe restul domeniului, iar copacii si tufele protejeaza, precum niste strajeri de nadejde, micile vietati care-si fac veacul de ani buni acolo. Maison et Jardins Chenier-Sauve din Quebec este locul in care pana si intimitatea unei seri de vara se simte diferit.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ