Arhipelagul Maldive este indispensabil listelor cu locații de vizitat, fiind una dintre destinațiile populare din lume. Cele aproape 1200 de insule sunt un periplu extraordinar pentru cei care vor să se lipsească, pentru o perioadă de timp, de ritmul alert al vieții moderne. Frumusețea plajelor sau a apelor de un turcoaz extraordinar sunt unul din multele argumente pentru care turistul ar reveni. Chiar dacă a fost serios afectat de ultimul tsunami notabil, din decembrie 2004, Maldive s-a refăcut, fiind pregătită pentru a fi considerată, din nou, o destinație turistică de top, în rândul turiștilor care doresc să rupă tumultumul cotidian.

Insulele Maldive este o țară insulară formată dintr-un grup de atoli din Oceanul Indian, situat la sud-vest de India,  în Marea Laccadivelor din Oceanul Indian.

peisaj Maldive

Cei 26 de atoli ai arhipelagului formează un teritoriu ce conține 1.192 de insule din care 250 sunt locuite. Din secolul al III-lea budismul a fost religia principală a locuitorilor, până în anul 1153 când în arhipelag a fost introdus islamul. În 1558 arhipelagul intră sub influența Imperiului Portughez și apoi al celui Olandez din 1654. În 1887 devine un protectorat britanic, în anul 1965, arhipelagul devine independent, iar din 1968 forma de organizare statală este republica. Maldivele sunt cel mai mic stat asiatic, atât din punct de vedere al populației cât și al suprafeței. Este de asemenea statul cu cea mai mică altitudine maximă din lume.

Citește și:  Bruxelles, între afaceri și ciocolată

În Maldive se pot practica multe sporturi, de la jetski și surf până la snorkeling și parasailing.

Male
Male

Capitala Male merită o vizită scurtă fiind un oraș aglomerat, de profil islamic, dar modern. Aici bazarurile sunt în număr mare își ademenesc oaspeții resorturilor din preajmă, prin culorile lor. Cea mai bună perioadă de a vizita Maldive este sezonul uscat, între noiembrie și aprilie, chiar dacă prețurile atunci sunt cele mai mari.

Pentru frumusețea faunei nu sunt cuvinte care pot descrie cum se manifestă. Aici, turiștii pot vedea delfinii care străbat apele Oceanului Indian, precum și balena albastră, cel mai mare mamifer de pe Pământ. Privilegiul de a vedea magica lume subacvatică din Maldive le aparținea până de curând doar practicanților de scuba-diving, însă acum, o excursie cu submarinul le oferă și celor care nu vor să-și pună costumul de scafandru, posibilitatea de a privi extraordinarele recife de corali și magnificii pești tropicali.

testoasa Maldive

Frumusețea subacvatică a Maldivelor i-a atras întotdeauna pe practicanții de snorkeling și scuba-diving. Nivelul bun de vizibilitate, care de cele mai multe ori depășește 50 de metri, precum și temperatura plăcută fac din Maldive destinația preferată a celor care îșo propun să descopere tainele adâncurilor. Pentru începători există instructori care țin cursuri în majoritatea limbilor de circulație internațională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.