Masivul Bungle Bungle este situat in Parcul National Purnululu si a aparut cam in acelasi timp cu regiunea Kimberley, in urma cu 350 de milioane de ani in urma. Acest masiv este unul cum nu mai intalnesti in alt loc de pe pamant, aici stancile sunt colorate foarte frumos si parca sunt stupuri uriase de albine, avand dungi negre si portocalii pe ele. Pentru a vedea acest lucru cel mai bine este sa va imbarcati intr-un mijloc de transport aerian si sa zburati deasupra masivului pentru a vedea aceasta splendoare.

Masivul Bungle Bungle1

De doua ori mai multi oameni aleg aceasta varianta decat cea terestra in decursul unui an in care o multime de vizitatori vin sa vada Bungle Bungle. Masivul se afla intr-o zona protejata, in Parcul National Bungle Bungle, o zona de 320.000 de hectare de zona protejata iar acesti munti se afla la o inaltime de 300 de metri deasupra solului. Numele de Bungle Bungle este dat de catre localnicii din aceasta zona, un nume destul de ciudat si amuzant insa daca stam sa ne uitam la ceea ce inseamna cu adevarat acest masiv cu siguranta vom ramane uimiti.

Aceasta zona din Parcul National Purnululu a fost descoperita de europeni abia in secolul 20, mai exact dupa anul 1980. Acest munte a fost unul care se vedea foarte bine din aer insa de la nivelul solului nu prea era accesibil fiind nemarcat si te puteai ratacii foarte usor. Imaginatia lui East Kimberley a facut ca sa se creezi un drum prin acest masiv, el fiind inarmat cu o multime de saci de faina si multa rabdare cautand cel mai bun drum spre Bungle Bungle si marcandu-l cu acesti saci. El a zburat cu avionul deasupra masivului si arunca sacii de faina din acesta facand astfel un drum pentru cei care doreau sa vada de la nivelul solului aceasta minune a lumii.

Citește și:  Palatul Manhyia: Obiective turistice Ghana - Kumasi

Masivul Bungle Bungle11

Bungle Bungle este o lume ascunsa, o lume in care vom gasi o multime de chei magnifice, piscine tropicale, pesteri dramatice si roci cu o arhitectura autohtona, toate acestea la 250 de km de Kununurra. Drumul catre aceste stanci nu se poate parcurge decat cu un autovehicul special pentru munte, un 4×4 iar drumul de doar 55 de km se parcurge in aproximativ 3 ore in cele mai bune conditii. Aveti doua variante de a vedea aceasta minune a lumii, fie va imbarcati intr-un avion sau elicopter si zburati deasupra acestui masiv fie un ghid va va conduce prin el de la nivelul solului, un ghid care il gasiti in Kununurra sau Broome. In lunile ianuarie-martie vizita la acest masiv este interzisa la nivelul solului din cauza protejarii acestuia pe timpul anotimpului umed.

In acest timp de cand a aparut, de peste 350 de milioane de ani nisipul, ploile si pietrisul din zona au format aceste dungi pe masivul Bungle Bungle facandu-l astfel unul dintre cele mai minunate locuri dinAustraliasi nu numai. Dungile negre pe care le are in acest moment le-a capatat de la algele negre in timp ce dungile portocalii s-au format de la mangan si fier.

Masivul Bungle Bungle111

Picanniny Creek este unul dintre cele mai vizitate locuri de aici din Masivul Bungle Bungle, un loc in care se gasesc chei si pesteri minunate, acest loc aflandu-se la marginea de sud a masivului, unde este acest defilei de 12 km in care in interiorul acestuia s-au format domuri.

Cathedral Gorge este una dintre cele mai mari pesteri din aceasta zona, o pestere foarte spatioasa la care se ajunge trecand prin Chasm Echidna. Per total Parcul National Purnululu este unul dintre cele mai frumoase parcuri nationale din Australia si ne ofera o multime de optiuni pentru a ne face o zi frumoasa aici in aceasta tara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.