Montreal este cel mai mare oraș din provincia canadiană Quebec și se află pe Insula Montreal, formată la confluența dintre fluviul Sfântul Laurențiu și râul Ottawa.

peisaj Montreal

Toronto poate că este capitala economică a Canadei, dar Montreal rămâne centrul cultural al acestei țări, cu mai mult de 250 de teatre, unde se adună numeroși actori și artiști. Festivalul Internațional de Jazz din Montreal este cel mai important eveniment organizat în acest oraș, care atrage numeroși vizitatori.

oras portuar Montreal

În privința transportului, Montreal este un important oraș portuar, prin care se aduc cantități importante de cereale, zahăr, petrol, mașinării și bunuri de consum. De asemenea, orașul este conectat prin căi ferate cu restul țării, iar în imediata vecinătate a sa se află două aeroporturi internaționale: Pierre Elliot Trudeau (care deservește aproape tot traficul de pasageri) și Mirabel. Orașul are un sistem complex de autobuze și un sistem de transport subteran inaugurat în 1966 pentru a servi la expoziția mondială care a avut loc în anul următor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.