Oraşul Tăşnad se află la 60 de km de municipiul Satu Mare, la 25 de km de Carei, 60 de km de Zalău, 85 de km de Oradea şi la 140 de km de Cluj-Napoca.

Monumentul eroilor din războiul antifascist, operă a sculptorului Samuel Keresztesi este ridicat în anul 1959.

placuta-comemorativa-de-pe-monumentul-eroilor-din-tasnad-judetul-satu-mare.jpg

Oraşul Tășnad are numerose obiective turistice, printre care enumăr: Muzeului Orăşenesc, inaugurat în anul 1978, deţine o bogată colecţie etnografică şi arheologică, Casa de Cultură, în clădirea unui cazino construit în anul 1909, Biserica Reformată, construită în anul 1476 în stil gotic, Catedrala Ortodoxă, construită în anul 1893 pe locul unei biserici mai vechi, este pictată în stil neobizantin, Biserica Greco-Catolică cu busturile personalităţilor locale: Grigore Maior (1715 – 1785), cărturar român a cărei activitate s-a derulat în scopul propăşirii românilor din zonă şi din Transilvania; mai sunt prezente busturile unor personalităţi precum Noti Karoly, Keresztesi Samuel şi Coriolan Ster.

crucea-de-pe-monumentul-eroilor-din-tasnad-judetul-satu-mare.jpg

Staţiunea Băile Tăşnad include unul dintre cele mai mari izvoare geotermale din regiune şi oferă, pe lângă băile curative, posibilitatea desfăşurării mai multor tipuri de turism: de agrement, turism nautic, piscicol, dar şi cinegetic.

Citește și:  Mănăstirea Horezu: Obiective turistice Vâlcea

Monumentul este nu doar un punct de reper, ci și un loc de întâlnire pentru evenimentele comemorative, unde comunitatea locală și oficialitățile se adună pentru a omagia memoria eroilor. Aceste ceremonii sunt momente de profund respect și reculegere, subliniind valorile de curaj și sacrificiu ale comunității.

Pe lângă funcția sa comemorativă, monumentul servește și ca un punct educațional, oferind ghiduri și materiale informative care detaliază contribuțiile și istoria eroilor locali. Această dimensiune educativă îmbogățește experiența vizitatorilor și întărește importanța menținerii vii a memoriei istorice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.