Situată în apropierea oraşului Piketberg, în Africa de Sud, localitatea Goedverwacht a fost fondată la finalul secolului al XIX-lea, luând naştere ca aşezare a misiunii Bisericii Morave. Localitatea Goedverwacht se află într-o vale fertilă şi este formată din case simple, cu ferestre şi uşi viu colorate, grădini cu flori şi beneficiază de o moară de apă şi de un centru de meşteşugari care duc mai departe tradiţiile locului. Goedverwacht are o semnificaţie aparte pentru istoria regiunii, deoarece a fost întemeiat de foştii sclavi.

Misionarii moravi au primit ferma în anul 1888, iar biserica şi casa parohială au fost construite de locuitori şi sunt realizate din piatră.

În prezent, în zonă există un traseu foarte pitoresc pentru drumeţii, numit Peerboom, care porneşte de la vechiul cimitir, urcă prin munţii din spatele oraşului şi ajunge în satul vecin Wittewater. Această rută poate fi parcursă într-o zi, în cadrul unui tur ghidat şi oferă o privelişte spectaculoasă asupra văii râului Berg. Vizitatorii pot admira formaţiunile stâncoase impresionante şi vegetaţia specifică locului. Există numeroase locuri pentru picnic la marginea oraşului şi în apropierea aşezării vecine Wolfkloof. Biserica şi evenimentele organizate cu ocazia unor sărbători religoase reprezintă nucleul comunităţii, iar vizitatorii sunt invitaţi să ia parte la ceremonii.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.