Nottingham City este unul dintre cele mai faimoase orase ale Angliei, aflandu-se in centrul tarii, la o distanta destul de mare fata de centrul industrial Birmingham. Face parte din coalitia English Core Cities Group, ce reprezinta o alianta a celor mai mari si puternice (din punct de vedere economic) orase ale Angliei, in afara Londrei.

Nottingham si-a primit titlul de oras in anul 1897, cu ocazia festivitatilor Diamond Jubilee ale reginei Victoria. Este renumit datorita legaturii cu legenda lui Robin Hood, dar si datorita faptului ca in timpul Revolutiei Industriale, Nottingham a avut o important aport mondial in productia de biciclete, dantela si tutun.

Castelul Nottigham

Fiind al doilea ca marime din zona East Midlands, orasul detine o serie de centre si cladiri importante, cum ar fi: Castelul Nottigham (a devenit muzeu), Wollaton Hall (a devenit Muzeu de Istorie Naturala), Centrul National de Gheata, Centrul National al Sporturilor Acvatice, Teren de cricket de antrenament, doua universitati, un cinema independent (The Broadway, votat de revista Total Film, in 2009, ca fiind “cel mai bun din lume”), numeroase galerii de arta si muzee. De asemenea detine doua echipe din liga profesionista de fotbal si cea mai mare rețea de autobuze aflate în proprietate publică din Anglia.

Citește și:  Truro - Anglia: Orașe de vizitat
Wollaton Hall
Wollaton Hall

Pe langa toate acestea, aici se pot gasi nenumarate pesteri, ce au o importanta istorica deosebita. Orasul Nottingham este situat pe o creasta de gresie moale ce permite saparea unor pesteri cu unelte simple. Unele dintre ele dateaza din anii 1300 si au facut parte din casele celor ce duceau o viata imbelsugata. Din secolul XVII-a au fost folosite ca locuinte de catre oamenii locului, zona aflandu-se pe atunci intr-o decadere economica.

Din anul 1845 a fost interzisa locuirea lor, ca mai apoi, in perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial sa fie folosite pe post de buncare pentru protectia populatiei. Acum pot fi vizitate ca atractie turistica. Iubitorii de senzatii tari pot vedea, de asemenea, si recrearea momentului din 8 mai 1941, in care s-a desfasurat cel mai periculos atac cu bombe din zona.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.