Noua Zeelandă este deseori asociată cu un loc de rai fiind și sursa de izvorâre a liniștii. Peisajul deosebit al acestei țări include lanțuri muntoase, vulcani activi, coaste line, fiorduri adânci și păduri tropicale luxuriante. Noua Zeelanda se intinde pe mai multe insule mici. Cea mai dezvoltată, Insula de Nord, adăpostește principalele orașe, iar Insula de Sud are spații sălbatice vaste. Micuța Insulă Stewart este o rămășiță a Noii Zeelande de dinainte de a fi descoperită de oameni.

steag Noua Zeelanda
steag Noua Zeelanda

Maori au fost primii locuitori ai Noii Zeelande ce au ajuns aici în jurul anului 1000. Istoria susține că aceștia au venit în Noua Zeelanda din alte părți ale Polineziei. În anul 1642, țara a fost explorată de navigatorul olandez Abel Tasman. Capitanul James Cook a făcut trei vizite în insule, începand cu anul 1769. Marea Britanie a anexat insulele în anul 1840.

Auckland
Auckland

Cel mai mare oraș din Noua Zeelandă, Auckland este un punct excelent de explorare din partea nordică a țării. Cunoscut și ca „Orașul velelor” datorită numeroaselor iahturi, plajelor frumoase și a portului, Auckland este în centrul atenției în timpul verii. Capitala Wellington se află la capătul sudic al Insulei de Nord. Din ce în ce mai mulți localnici numesc orașul „Wellywood”, datorită succesului pe care l-a avut directorul de film Peter Jackson cu trilogia Stăpânul Inelelor. Prin acest oraș trec deseori vedete internaționale ale cinematografiei.

Wellington
Wellington

Christchurch este cel mai mare oraș din Insula de Sud, numit adesea „Orașul Grădină”. Este probabil cel mai european oraș din Noua Zeelanda. De aici se pot organiza mai multe activități, printre care și escaladările în Munții Cook. Cel mai înalt munte din Noua Zeelandă este Aoraki Mount Cook, cu înălțimea de 3.754 de metri. Muntele atrage alpiniști din toata lumea cu piscurile sale acoperite de zăpadă. Sunt tururi organizate regulat de la Mount Cook spre Ghetarul Tasman, cel mai mare din Noua Zeelanda.

Aoraki Mount Cook
Aoraki Mount Cook

Muzeul Te Papa Tongarewa se află în zona de lângă apă a Wellington și este muzeul național al Noii Zeelande. Muzeul a fost deschis pentru a oferi mai multe detalii despre identitatea culturală a locuitorilor, geografia țării și a atras laude internaționale pentru exponatele sale ultra-moderne și interactive. Așadar, turistul are posibilitatea să participe direct la viața de odinioară.

Tongariro
Tongariro

Parcul Național Tongariro a fost un dar pentru regina Victoria din partea șefului Maori Tuwharetoa, Te Heuheu Tukino IV în anul 1887. Teritoriul parcului are o importanță religioasă și culturală pentru populația Maori. Aceștia credeau că munții adăpostesc strămoși asemeni zeilor, iar centrul parcului este reprezentat de trei vulcani activi – Tongariro, Ngauruhoe si Ruapehu, care au erupt în anii 1995 și 1996.

Fiordland
Fiordland

Parcul Național Fiordland este cel mai mare parc național din Noua Zeelanda deținând un peisaj costal tipic pentru această țară. Una dintre cele mai mari atracții ale parcului este Milford Sound, cel mai mare fiord creat de ghețar de pe coasta țării și atrage un număr mare de vizitatori și vase de croazieră în fiecare an. Activitatile puse la dispizitie în parc sunt drumețiile, scufundările, ciclism, golf, pescuit și navigație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.