Old Residency este o clădire – muzeu din Graaff – Reinet, care este unul dintre cele mai vechi oraşe din Africa de Sud, situat în provincia Eastern Cape.

Vechea reşedinţă se află pe strada Parsonage, vizavi de Casa Reinet, alături de care formează un ansamblu arhitectural unic, fiind un exemplu reprezentativ de arhitectură specifică regiunii în secolul al XIX-lea, cu case de tip olandez în formă de „H”.

Terenul pe care în prezent se află Old Residency a fost acordat de către Guvernul Colonial primului proprietar, Willem Janssens, la data de 30 decembrie 1801. În următorii ani, proprietarii terenului s-au schimbat de mai multe ori. Pe 26 noiembrie 1819, domeniul a fost cumpărat de către Johannes Gerber, care a ridicat pe el o locuinţă, proprietatea trecând apoi, rând pe rând, în posesiunea altor cumpărători. Guvernul Africii de Sud a achiziţionat edificiul la 29 iulie 1916 pentru a fi utilizat ca reşedinţă a Magistraturii şi a avut această funcţie până în 1978, când a început să fie folosit ca anexă la Casa Reinet. Clădirea a fost declarată monument naţional pe 8 iunie 1962.

Citește și:  Orasul Lima: Obiective turistice Peru - Lima

Old Residency găzduieşte un mic muzeu ce include mai multe colecţii interesante: colecţia „Jan Felix Lategan” de arme de foc, expoziţia de fotografie „William Roe”, camera de desen „Harriet Rabone” şi camera muzicii. Muzeul pune la dispoziţia vizitatorilor tururi ghidate pentru cei care doresc să afle mai multe informaţii despre trecutul oraşului Graaff-Reinet.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.