Abidjan este cel mai mare oraș și fosta capitală a Coastei de Fildeș. Este centrul comercial și bancar al țării. Este, de asemenea, cel mai mare oraș din Africa de Vest cu populația vorbitoare de limbă franceză. Este construit pe Laguna Ebrie pe mai multe peninsule și insule legate între ele cu poduri. Populația zonei metropolitane este estimată la 4-5 milioane de locuitori.

Plateau1

Abidjanul reprezintă cel mai important port al Africii Occidentale pentru exportul de cacao, banane și unt de cocos. Abidjanul a devenit primul port african al pescadoarelor de ton.

Abidjan este un oraş unic în Africa. El mai este denumit “Micul Manhattan”, “Manhattenul de la Tropice”, “Parisul Africii” sau “Perla Lagunelor”, datorită imaginii sale impredictibile şi triumfătoare. Numeroasele hoteluri, viaţa de noapte bogată, infrastructura rutieră, cultura şi acitivtatea sportivă fac din Abidjan o destinaţie turistică obligatorie pentru vizitatorii ţărmului de vest al Africii. Oraşul se laudă, de asemenea, cu plaje întinse în jurul lagunelor, cu palmieri şi cocotieri, care oferă privelişti deosebit de pitoreşti. Totuşi, înotul pe coasta Golfului Guinerii nu este permis.

Plateau
Plateau

În oraş ecistă atât cartiere elegante, precum Plateau şi Cocodz, cât şi zonele sărăcăcioase precum Treichville şi Marcory. Cea mai sofisticată zonă, Plateau, este străbătută de bulevarde largi umbrite de palmieri imenşi şi mărginite de numeroşi zgârie-nori, sedii modern pentru marile companii. Aici locuiesc numeroşi expaţi.

Citește și:  Docul Albert din Liverpool: Obiective turistice Anglia - Liverpool

Moscheile Treichville, Cocody şi Plateau, precum şi Catedrala Sfântul Paul sunt cele mai importante repere religioase ale metropolei. Catedrala Sfântul Paul a fost creată de arhitectul Aldo Spirito şi a fost inaugurată chiar de Papa Ioan Paul al II-lea în 1985.

Abidjan1

Turiştii nu trebuie să rateze Universitatea din Abidjan, Muzeul Naţional, Muzeul Municipal de Artă Contemporană, Librăria Naţională şi Parcul Natural Banco. Acesta din urmă este o rezervaţie întinsă pe 3.000 de hectare la intrarea în oraş şi adăposteşte o adevărată pădure tropicală în miniatură. Aici trăiesc mici mamifere carnivore, înrudite cu veveriţele, capre de tufiş, antilope de pădure şi chiar maimuţe.

Pe râurile care înconjoară parcul pot fi văzute zilnic sute de persoane sărace care spală rufe.

Abidjan11

Abidjan se laudă cu viaţa sa de noapte, considerată una dintre cele mai animate de pe întreg continentul african. Numeroase cluburi, baruri şi discoteci au transformat metropola într-o destinaşie la modă pentru artiştii şi DJ-ii internaţionali. Stilul de muzică dance “Coupe Decale”, foarte apreciat în lume, îşi are originea în Abidjan. Acest stil musical a devenit principalul brand artistic al Coastei de Fildeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.