Oraşul Bath este situat în partea de sud-vest a Angliei, în comitatul Somerset. Se află la 156 de kilometri de Londra şi la aproximativ 25 de kilometri de Bristol, pe valea râului Avon.

Orasul Bath1

Bath este renumit pentru băile romane, principala atracţie turistică a localităţii. Acestea datează din anii 43 î.Hr. şi au fost realizate de romani, care au profitat de existenţa apelor termale în regiune. Alături de complexul de băi romane, din acea epocă s-a păstrat şi un templu construit în anii 60 – 70. În vremea domniei reginei Elisabeta I, Bath a devenit o importantă localitate balneară. În perioada georgiană au fost ridicate numeroase clădiri în stilul arhitectural specific epocii, una dintre cele mai cunoscute fiind Royal Crescent.

Orasul Bath11

Alte obiective turistice din Bath sunt Muzeul Modei, Jane Austen Center, Bath Postal Museum, Galeria de Artă Victoria, Holburne Museum of Art, Herschel Museum of Astronomy. Alături de acestea, Bath se remarcă prin numeroase galerii comerciale de artă, magazine de antichităţi, parcuri, grădini, catedrale, dar și prin multe teatre: Bath Theatre Royal, Ustinov Studio, The Mission Theatre, The Egg, Rondo Theatre. Oraşul găzduieşte o serie de evenimente culturale şi artistice, cum ar fi: Festivalul Internaţional de Muzică din Bath, Bath Literature Festival, Mozartfest, Bath Film Festival, Bath Fringe Festival şi Bath Beer Festival.

Citește și:  Mormintele Ming: Obiective turistice China - Changping

Orasul Bath111

Din anul 1987, Bath se află pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO, datorită bogăţiei sale culturale şi istorice. Anual, oraşul este vizitat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.