Se găsește în partea de vest a Germaniei, în landul Renania de Nord Westfalia și este considerat drept capitala culturală a regiunii Ruhr. Orașul Bochum a fost întemeiat în secolul al IX-lea sub forma unei mici localități de agricultori. În ciuda unui trecut lipsit de episoade sângeroase și a unui stil de viață liniștit, orașul nu mai păstrează astăzi urmele vechii sale arhitecturi. În cel de-Al Doilea Război Mondial a fost bombardat de către avioanele Aliaților, astfel că a rămas neatinsă o singură clădire istorică: Biserica Diocezei Propsteikirche. În rest, se mai păstrează doar ruinele a două construcții medievale foarte vechi. Toate celelalte clădiri din oraș au fost restaurate în mod masiv.

Bochum1

Ceea ce nu înseamnă că orașul Bochum din Germania nu reprezintă o alegere bună în ce privește obiectivele turistice. Acestea sunt nenumărate, sub forma muzeelor, galeriilor de artă, clădirilor moderne, spațiilor verzi și bisericilor de secol al XIX-lea. În plus, orașul găzduiește o serie impresionantă de evenimente culturale, muzicale și cinematografice.

Principalul obiectiv turistic al orașului Bochum este catedrala Propsteikirche a Sfinților Petru și Pavel, construită în secolul al VIII-lea. Timpul și-a pus amprenta asupra ei, astfel că a avut nevoie de mai multe etape de restaurare în secolele al XI-lea și al XVI-lea. Stilul este cel gotic, cu turn foarte înalt, de 68 de metri; la interior, se păstrează adevărate comori religioase: o cristelniță de secol al XII-lea, racla cu moaștele Sfintei Perpetua și un crucifix de secol al XIV-lea.

O altă construcție religioasă foarte veche este Biserica Stiepeler, construită în secolul al XIV-lea pe locul unei foste bisericuțe de secol al X-lea. Din prima biserică s-au păstrat clopotnița și naosul, în timp ce restul construcției noi a fost realizată în stil romanic.

Bochum11

Biserica Luterană din Bochum, construită începând cu secolul al XVII-lea, a avut și ea de suferit enorm de pe urma bombardamentelor din cel de-Al Doilea Război Mondial. Ulterior a fost reconstruită, însă și-a pierdut aproape în totalitate aspectul medieval.

Se poate vizita și castelul Blankenstein, sau ce a mai rămas din el. Este vorba despre un castel cetate, construit în secolul al XIII-lea și care sute de ani la rând a fost cel mai important și mai mare castel al regiunii. În secolul al XVII-lea a fost cucerit de spanioli, apoi a căzut în dizgrație. În a doua jumătate a secolului al XVII-lea, Ducele de Branderburg a ordonat demolarea lui, lucru care s-a făcut doar parțial. Astăzi se poate vizita vechiul turn al castelului.

Citește și:  Complexul Zwinger: Obiective turistice Germania - Dresda

Un alt castel inclus circuitului turistic din orașul Bochum este Castelul Kemnade, despre care se crede că ar data din secolul al XIII-lea. Din 1921, castelul a devenit proprietate a orașului Bochum și adăpostește un muzeu cu expoziții de instrumente muzicale de secol al XVI-lea și al XIX-lea.

Bochum111

Dintre cele mai vechi case, se păstrează Altes Brauhaus, o construcție de secol al XVII-lea și care în secolul al XVIII-lea a funcționat ca berărie. În urma bombardamentelor din 1943, a fost aproape pusă la pământ. După o lungă perioadă de restaurare, casa a fost transformată în obiectiv turistic, găzduind inclusiv un mic restaurant unde se servește bere locală.

Clădirea Mutter Wittig reprezintă o construcție de secol al XIX-lea, în stil baroc, înăuntrul căreia funcționase o patiserie. În urma bombardamentelor a avut nevoie de restaurare, iar astăzi găzduiește un restaurant. Valoarea ei deosebită ține de geamurile frumos pictate cu momente din viața oamenilor din Bochum în diferite perioade de timp.

Magazinul Kaufhaus Kortum reprezintă nu doar un centru comercial, ci și un obiectiv turistic cu valoare istorică. Magazinul este deschis tocmai din anul 1913, iar perioada nazistă a marcat existența lui prin episoade dureroase, ce vizau alungarea negustorilor evrei din incinta centrului comercial. În prezent, funcționează ca magazin de articole electrice, unde își vând mărfurile negustori de mai multe naționalități, fără urmă de discriminare.

Bochum1111

Cea mai înaltă clădire a orașului Bochum din Germania a fost construită începând cu anul 1925 și poartă denumirea de Friedrich Lueg Haus; dispune de 7 etaje, la cele superioare aflându-se birourile unor companii, iar la parter găsindu-se un cinematograf.

Din punct de vedere cultural, majoritatea muzeelor din orașul Bochum evocă istoria industrială a localnicilor: Muzeul German al Minelor, Muzeul Fermelor, Muzeul Industrial, Muzeul de Istorie a Medicinei, Muzeul Căilor Ferate. Planetariul Zeiss reprezintă o atracție deosebită, atât pentru turiștii copii cât și pentru adulți. Cupola planetariului este îmbrăcată integral într-o hologramă ce reflectă în mod fidel cerul de noapte, cu nenumăratele sale stele, astfel că vizitatorii sunt purtați printr-o adevărată excursie interspațială. Este reprodusă întreaga galaxie, iar atmosfera este cu adevărat magică și datorită ambientului muzical. Pentru cei mici, există mai multe programe de divertisment, cu rol educativ.

Bochum11111

O atracție cu rol decorativ o reprezintă turnul Bismarck, ridicat în parcul public al orașului Bochum din Germania, în memoria marelui unificator al Germaniei. A fost inaugurat în anul 1910 și are o înălțime de 33 de metri.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.