Orașul Detroit este cel mai populat oraș din statul Michigan, acesta având, conform recensământului din anul 2013, 681.090 locuitori. Orașul Detroit este situat în regiunea central-vestică a Statelor Unite ale Americii, în apropierea graniței cu Canada.
Detroit a fost întemeiat în anul 1701 de către coloniștii francezi, care, atrași de fauna bogată și de potențialul zonei, au hotărât să profite de aceste lucruri și au pus bazele orașului. Acesta este străbătut de râul cu același nume și este recunoscut la nivel național și internațional drept unul dintre cele mai importante centre culturale și industriale. Acest statut este dobândit în urma dezvoltării industriei automobilelor, dar și a culturii, iar aici, trebuie să menționăm curentele muzicale pop și disco, care sunt puternic înrădăcinate în cultura locală.

Detroit1

Numele orașului Detroit provine din franceză (Riviere du Detroit) lucru, care probabil, face referire la faptul că râul Detroit asigura legătura dintre lacurile Saint Clair și Erie. Frumusețea orașului Detroit este incontestabilă, mai cu seamă că acesta este considerat motorul Americii. Și nu-i de mirare că acest pseudonim este puternic fundamentat pe faptul că în Detroit se află sediul unora dintre cei mai mari producători auto ai lumii, General Motors, Ford și Delphi.

Impresionant sau nu, orașul Detroit merită vizitat, atât pentru fabricile auto, cât și pentru muzeul Ford, care, fără doar și poate sunt dovada vie a evoluției din domeniul tehnicii și inteligenței artificiale. Muzeul Ford impresionează și prin colecția impresionantă de arme, avioane, motoare de mașini și locomotive. De asemenea, aici se află câteva mașini ce au aparținut demnitarilor Statelor Unite ale Americii.

Detroit11

Printre locurile ce merită vizitate în orașul Detroit se numără: Institutul de Artă din Detroit (acesta adăpostește peste 65.000 de opere de artă), Guardian Building (a fost construită în anul 1929 în stilul Art Deco), Muzeul de Istorie Motown, Opera din Detroit, Parcul Comerica, Biserica Old St. Mary, linia de producție a modelului Ford T și multe altele.

Citește și:  Castelul Olavinnlinna: Obiective turistice Finlanda - Savonlinna

Din păcate, lucrurile nu sunt perfecte în Detroit, acesta fiind unul dintre orașele unde rata criminalității depășește cu mult limitele normale. Conform revistei Forbes, Detroit este unul dintre cele mai periculoase orașe ale Americii, doar în anul 2013 având loc 333 de crime.

Un alt aspect întunecat vizează starea de insolvența a orașului. În prezent, peste 100.000 de locuințe fiind abandonate, iar iluminatul public funcționând doar în anumite cartiere. Sună apocaliptic, însă aceasta este realitatea. Dintr-un corn al abundenței auto, orașul Detroit a fost adus la faliment, iar cetățenii au fost obligați de situație să părăsească orașul. Unele zone ale orașului Detroit sunt de-a dreptul dezolante, străzi întregi de case părăsite, unde buruienile sunt atât de înalte încât acoperă ferestrele; străzi, cartiere întregi întunecate pentru a economisi 40 % din iluminatul public; oameni ce așteaptă cu orele în stațiile de autobuz.

Detroit111

Dacă pentru o perioadă de timp orașul Detroit era considerat o perlă a industriei americane, acesta fiind unul dintre cele mai dezvoltate orașe ale Statelor Unite ale Americii, în prezent, toate aceste lucruri par a se fi transformat într-un coșmar, unde zgârie-norii zac în ruină, unde fabricile sunt închise și locuințele abandonate, unde procentele criminalității sunt îngrijorătoare, iar pib-ul este în continuă scădere.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.