Oraşul Elenite este amplasat în partea de est a Bulgariei, pe litoralul Mării Negre, într-un golf aflat în apropiere de capul Emine, la o distanţă de 4,5 kilometri de oraşul Sveti Vlas şi 8,5 kilometri de staţiunea Sunny Beach. Aeroportul Internaţional Burgas se află la aproximativ 40 de kilometri de Elenite.

Elenite1

Deşi este un oraş mic, Elenite reprezintă o destinaţie de vacanţă exclusivistă, ce cuprinde vile şi hoteluri de lux situate într-o zonă plină de verdeaţă, cu aer curat, fiind localizată la poalele munţilor Balcani, pe ţărmul mării. Prezenţa munţilor în apropiere face ca aerul să fie proaspăt şi răcoros chiar şi în timpul celor mai călduroase zile de vară. Sezonul estival începe în luna mai şi se termină în octombrie, astfel că iubitorii de soare se pot bucura pentru o perioadă lungă de timp de vremea plăcută şi de condiţiile optime de plajă.

Majoritatea hotelurilor au oferte de vacanţă pe sistemul all inclusive şi pun la dispoziţia oaspeţilor condiţii foarte bune de cazare şi masă, precum şi modalităţi de recreere şi de petrecere a timpului liber. De asemenea, staţiunea include mai multe restaurante, cluburi şi baruri şi dispune de o varietate de facilităţi pentru practicarea sporturilor: surfing, iahting, plimbări cu barca, volei pe plajă, polo etc.

Citește și:  Orasul Kouvola: Obiective turistice Finlanda - Kouvola

Elenite11

Plajele localităţii sunt curate, acoperite de nisip fin, iar zonele de coastă oferă condiţii excelente pentru înot. Elenite este un loc ideal pentru a petrece vacanţele alături de familie, inclusiv pentru persoanele cu copii mici. Iubitorii de plimbări se pot bucura de un traseu plăcut de-a lungul coastei, spre capul Emine, de unde pot admira un peisaj splendid. La sudul staţiunii Elenite se află Nessebar, unul dintre cele mai vechi oraşe din Bulgaria, un adevărat muzeu în aer liber, cu o istorie de peste trei mii de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.