Cu o populație de 1,4 milioane, orașul metropolitan Gwangju este unul dintre cele mai mari șase orașe din Coreea de Sud. Orașul este împărțit în cinci sectoare și a fost centrul de administrare al provinciei Jeollanamdo până în anul 2005. Orașul Gwangju a fost inițial fondat în anul 57 î.e.n, jucând în mod constant un rol important în istoria democrației și a mișcărilor pentru drepturile omului din Coreea. În ambele momente ale invaziei japoneze din Coreea din anul 1592 și ulterior, în anul 1929, patriotismul poporului din Gwangju și al studenților care și-au sacrificat viața a culminat cu una dintre cele mai importante revolte la nivel național împotriva guvernării coloniale japoneze.

Orașul Gwangju a fost privit ca o avangardă a democrației naționale, ca urmare a unei revolte democratice ce a avut loc în anul 1980, când demonstrații civile au fost organizate în oraș împotriva guvernului militar nou instalat condus de Chun Doohwan. Clopotul de democrație în zona centrală a orașului Gwangju și a Cimitirul Național 18 Mai au fost construite pentru a recunoaște orașul ca un teren sacru al democrației. În memoria martirilor de la 18 Mai, Premiul Gwangju pentru Drepturile Omului a fost creat în anul 2000 pentru a recunoaște liderii internaționali pro-democrație, cum ar fi doamna Aung San Suu Kyi. Gwangju este, de asemenea, considerat un oraș bogat în cultură și artă, după cum reiese din expozițiile în curs de desfășurare și din evenimentele care fac orașul tot mai vibrant și mai colorat.

La fiecare doi ani, Gwangju găzduiește o expoziție de artă contemporană timp de două luni, care invită artiști internaționali pentru a-și expune creațiile. Anual, Gwangju continuă să găzduiască Festivalul Kimchi Gwangju înainte de sezonul de iarnă, unde se promovează delicioasele preparate kimchi coreene și diferitele culturi tradiționale coreene. În Gwangju se organizează concerte tradiționale de muzică și numeroase festivaluri cum ar fi Festivalul Mondial de Cultură Kimchi sau Bienalele. Gwangju poate arăta ca orice alt oraș pentru un turist nou venit, cu zona sa centrală aglomerată de magazine, faleza atractivă, restaurante vibrante, puburi și baruri, toate înconjurate de blocuri din beton.

Istoria rezistenței civile este bine descrisă și păstrată în Piața Democrației, stabilită pentru comemorarea revoltei din 18 Mai și a Cimitirului Național. Alte situri turistice de top includ Mudeungsan, Parcul Provincial și Chungjangno, cunoscut și sub numele de Strada Tinerilor.

Turiștii vor vizita, în primul rând, Parcul Memorial Gwangju, faimos pentru revolta din anul 1980, ce conține două memoriale. Cel principal este situat în zona Sangmu unde există o sală de expoziție ce invită vizitatorii să învețe despre evenimentele care au condus la violenta revoltă pentru democrație. Turiști pot urma calea de mers pe jos în partea de sus a dealului, unde pot urca apoi la o pagodă cu trei etaje, un loc ideal pentru a vedea panorama părții mai moderne a orașului Gwangju. Cel de-al doilea memorial este Cimitirul, situat într-un parc deschis în anul 1997, acesta fiind locul de înmormântare al victimelor revoltei din 1980. Muzeul mic, încărcat emoțional expune fotografii, steaguri pătate de sânge și un film despre evenimentele tragice.

Citește și:  Quinta de San Pedro Alejandrino: Obiective turistice Columbia - Santa Maria

O stradă numită Art Street, din spatele centrului se întinde aproximativ de-a lungul a trei blocuri. Este o stradă plină de artiști și de creațiile lor expuse în galeriile și vitrinele magazinelor. Seara, aceasta este frumos luminată, iar turiștii se pot plimba în liniște, în ciuda faptului că în timpul zilei este zona pietonală cea mai agitată din oraș.

Începând cu anul anul 2005, zona râului a fost modernizată surprinzător. Gama magazinelor cuprinde alimente, îmbrăcăminte și mobilier, toate aflându-se în Piața Yangdong. Marginea râului este frumos luminată pe timp de noapte, cu lumini colorate și zone de cumpărături, un loc ce a devenit rapid un simbol al orașului Gwangju. Gwangju Hyanggyo, sau Școala Confucius, este situată în Parcul Gwangju ce conține multe case tradiționale din dinastia Joseon, din anul 1392. Acesta este un patrimoniu național prețios, unde continuă să se organizeze ceremonii memoriale în stil confucianist. În cadrul zonei PungAm, este situat Stadionul Cupa Mondială, conectat cu Centrul Comercial Lotte Outlet Mall.

La o scurtă plimbare de stadion este rezervorul PungAm, care a fost recent renovat și amenajat cu fântâni, cu statui și cu o nouă potecă. Turiștii care se bucură de drumeții pot vizita muntele GeumDang, care înconjoară zona rezidențială PungAm. Pornind de la Spitalul Universitar Chinez WonGwangDae o excursie pe jos durează în medie două ore, mers într-un ritm moderat.

Turiștii sunt mereu încântați de piața tradițională, numită Songjeong Shijang, ce oferă prețuri foarte accesibile la multe produse tradiționale. În plus, există Strada Tteokgalbi, renumită pentru vânzarea de tteokgalbi, care este un preparat culinar tradițional din carnea de pe coastele de vită, tocată și făcute chiftele, pregătite la grătar. Totuși, în acestă regiune turistică, restaurantele sunt mai scumpe față de restaurantele coreene locale din alte părți ale orașului.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.