Orașul Kampala este capitala statului african Uganda și cel mai mare oraș al acestei țări. Kampala se întinde pe o suprafață totală de 189 de kilometri pătrați și are o populație de aproximativ 1.7 milioane de locuitori.

Kampala este situat în sud-estul Ugandei, având ieșire la Lacul Victoria prin Golful Murchinson. Locul pe unde are ieșire la lac acest oraș este numit Portul Clopotului.

Aeroportul Internațional din Entebbe este cel care aparține capitalei Ugandei și este situat la o distanță de doar 35 de kilometri de Kampala.

Numele acestui oraș a fost dat de către coloniștii britanici, care au numit această regiune ”Dealurile din Impala”, iar tradus în limba locală, orașul s-ar fi numit Akasozi ke Empala, de unde a rămas doar Kampala.

Clima în această zonă este tropicală cu două anotimpuri ploioase, unul din august până în decembrie și unul din februarie până în iunie.

Principalale atracții turistice ale orașului Kampala sunt Muzeul Uganda, Teatrul Național din Uganda, Piața Nakasero și Moscheea Comunității Musulmane. Muzeul Uganda a fost construit în anul 1908 și găzduiește mai multe articole specifice culturii africane.

În plus, orașul Kampala este unul dintre cele 8 orașe pe al cărui teritoriu se află una dintre cele 8 lăcașe de cult Bahai. Clădirea a fost construită în anul 1961 după planurile arhitectului Charles Mason Remey și are o înălțime de peste 39 de metri.

Tot aici, se află una dintre cele mai importante instituții de învățământ superior din Africa Centrală și de Est, și anume Makerere University.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ