N’Djamena este capitala și cel mai mare oraș din Ciad și are o populație de 700.000 de locuitori. Orașul se află la confluența dintre râul Chari și Logone, în imediata apropierea a graniței cu statul Camerun.

N'Djamena1

N’Djamena a fost fondat în anul 1900 de către comandantul francez Emile Gentil, sub denumirea de Fort-Lamy. În aprilie 1973, președintele statului Ciad, Fransois Tombalbaye a schimbat numele orașului în N’Djamena de la denumirea în arabă a unui sat aflat în apropierea orașului.

Orașul a fost parțial distrus la sfârșitul anilor ’70 în urma Războiul Civil din Ciad, perioada în care aproape toată populația localității s-a refugiat. În prezent, orașul este centrul unor confruntări armate între diferite tabere rebele.

N’Djamena are un climat semi-arid, cu un scurt anotimp ploios și luni întregi în care nu cade picătură de ploaie. Pe percusul anului temperaturile depășesc în mod constant 40 de grade Celsius.

N'Djamena11

În Capitală se află unicul aeroport internațional din Ciad, de unde decolează doar o singură cursă spre Europa, mai exact spre Paris. Totodată, acest aeroport face legătura cu alte aeroporturi importante de pe continentul african precum Johannesburg, Tripoli, Cotonou, Bangui, Lagos sau Khartoum.

Principala poartă acees către oraș a fost portul de pe râul Chari, dar acum acesta nu prea mai este folosit. Din păcate N’Djamena nu are legături cu alte orașe prin rețea feroviară.

Citește și:  Templul Vishwanath: Obiective turistice India - Varanasi

N’Djamena este un orș musulman, înțesat cu numeroase moschei, care în 2009 a fost desemnat Capitala Culturii Islamice. Dacă ajungeți aici nu trebuie să ratați Catedrala orașului și Palatul Prezidențial, sau asfințitul de pe râul Chari.

N'Djamena111

Dacă sunteți pasionați de fotografie trebuie să știți că fotografiatul este interzis în spațiul public din Ciad, dar puteți face câeva poze la Muzeul Național al țării. Situat în apropierea Pieței Independenței, această clădire găzduiește patru camere cu exponate distincte: obiecte preistorice, arhive și obiecte de artizanat tradițional.

Piața Mare este cel mai dinamic loc din Ciad, deoarece există un bazar de unde puteți cumpăra aproape orice: de la cărți până la mancare și îmbrăcăminte.

N'Djamena1111

Chiar dacă veți găsi numeroase magazine nu veți reuși să identificați suvernuri impresionante, dar gândiți-vă că fiecare ban lăsat aici ajută economia unei țări care se zbate cu o sărăcie cruntă. Pe strada Charles de Gaulle, zona unde sunt concentrate ambasedele străine, există câteva restaurante cu specific european. Acest cartier este considerat cel mai sigur din oraș, așă că bucurați-vă de el cât mai mult cu putință.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.