Orășelele Rajin și Sonbong sunt două așezări mici (cunoscute împreună sub numele de Rason), situate în extremitatea de nord – est a Coreei de Nord, cu granițe spre China și Rusia. Această uniune a transformat cu totul orașele, stabilind în anul 1993 o zonă economică specială cu scopul de a atrage investiți străine. Rason este un oraș ce are un port la Marea Japoniei (sau Marea de Est a Coreei), în Oceanul Pacific de Nord, la vârful de nord – est al Coreei de Nord. În general, acest lucru nu a avut loc, deși grupul Emperor Macau a deschis un hotel de multe milioane de dolari și un cazinou, care au fost foarte populare printre grupurile de turiști din China până la închiderea cazinoului din cauza reglementărilor din anul 2004.

Principalele investiții din oraș sunt societăți comerciale chinezești și unele fabrici, cum ar fi fabrica farmaceutică și o companie de închirieri auto. Rason a fost prima zonă din Coreea de Nord ce a avut o piață liberă, în care organizațiile locale și fermele au oferit bunurile lor clienților și prima ce a avut o rețea de telefonie mobilă. Turiștii pot să viziteze banca Rason sau Triunghiul de Aur în cazul în care doresc să cunoască diferența dintre regulile economice locale și reglementările naționale, care pot fi explicate investitorilor. Înainte de anul 1991, Rason a fost folosit de către Uniunea Sovietică ca un port alternativ, când zona rusă Vladivostok nu era disponibilă. Înainte de anul 1993 orașul a fost parte din provincia Hamgyong Nord. Din anul 2010, orașul este intitulat Orașul Special. 

Majoritatea vizitatorilor orașului Rason sunt din China, veniți individuali sau în grupuri. Principalele motive pentru care turiștii vizitează acest oraș sunt pentru plajă, în timpul verii și pentru a gusta fructele de mare locale. În trecut, a existat un număr destul de mare de turiști ruși, dar în ultimii ani, acesta a scăzut. Zona a fost deschisă occidentalilor, agenția Koryo Tours fiind singura companie de călătorie care oferă tururi în orașul Rason.

În principiu, există trei hoteluri principale în care turiștii pot fi cazați, iar standardele sunt, în esență, aceleași la toate. Hotelul Namsan, situat în centrul orașului, chiar în piața principală, are un bar și o sală de biliard, o sală de karaoke unde un personal prietenos servește la mesele principale și camere curate. Acesta a fost inițial construit pentru a găzdui ofițerii japonezi în timpul perioadei coloniale. Hotelul Rajin este o clădire mare, cu vedere către mare, cu un hol vast și camere rezonabile, sală de ping – pong și karaoke, precum și un bar, la parter. Hotelul Chu Jin este situat pe plaja din imediata apropiere, unde turiștii pot servi fructe de mare excelente preparate proaspăt. Cea mai cunoscută activitate pentru turiști este turul orașului. Tururile orașului Rason sunt organizate de compania Taehung Trading, cea mai mare companie de turism din zonă. Această companie comercializă fructe de mare, vin din ciuperci și alte produse tradiționale pentru turiști și localnici. Tururile includ mai multe obiective interesante, cum ar fi insula Pipha.

Citește și:  Satul Suspendat Habalah: Obiective turistice Arabia Saudita - Habalah

Insula Pipha este o zonă cu peisaje uimitoare, de aceea, se poate închiria o barcă pentru a vedea focile în habitatul lor natural.

Piața Rason City este locul ce oferă turiștilor șansa să viziteze o adevărată piață coreeană și ocazia de a cumpăra de la localnici suvenire unice locale. Plajele curate și mari sunt locurile perfecte pentru relaxare pe un litoral liniștit cu zone pentru grătare și înot în Marea de Est a Coreei (sau Marea Japoniei). Portul Rajin oferă o atmosferă plăcută și un loc unde turiștii se bucură de activitatea zilnică a navelor, acesta este unicul port deschis vizitatorilor. Rason are un muzeu despre revoluție și câteva situri ce informează turiștii cu privire la istoria zonei în luptele de gherilă împotriva ocupației japoneze dintre anii 1905–1945.

Această regiune este renumită nu doar pentru preparatele de pește și fructe de mare, dar mai ales pentru crabi. Crabi mici nu sunt fierți înainte de consum, în schimb, sunt asezonați cu diverse sosuri și mirodenii și consumați cruzi. Un alt fel de mâncare folosește fructe de mare cu crabi mici atât de moi, încât mulți turiști mănâncă și cojile. Acestea sunt foarte populare în Coreea și turiștii pot vedea aceste pachete de crabi legați împreună și înșirați în cele mai multe piețe de pește. Felul de mâncare tradițional numit Pyongyang naengmyun este de obicei consumat în timpul verii, compus din fidea din făină servită rece, cu legume cubulețe si acoperite cu o bucată generoasă de carne Gochujang. Amestecul răcoritor de arome este o masă revigoratoare pentru o zi de vară caldă și umedă. O rețetă mai puțin cunoscută este cea cu mini caracatițe sau jjukkumi, fierte, apoi învelite în sos gochugang, iar ceea ce rezultă la final este un preparat de culoare roșie foarte iute.

 

 

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.