Oraşul Sibiu a ajuns la o adevărată perioada de glorie, cel puţin în ultimii ani, mulţumită atât titlului de Capitală Culturală Europeană în 2007, care l-a făcut faimos la nivel modial, cât şi organizării extrem de eficiente a lui Klaus Johannis, probabil cel mai iubit primar din ţară şi văzut de unii chiar ca un posibil salvator al României.

orasul-sibiu.jpg

În oraşul Sibiu, chiar se vede că banii au fost investiţi eficient, clădirile din centru fiind într-o stare impecabilă. Iar centrul vechi trebuie văzut în întregime, fiind câte ceva de descoperit la fiecare pas.

Ideal ar fi ca grupul/ persoanele să fie însoţite de un localnic sau obişnuit al locului, existând câteva gânguri sau uşi ce iniţial par banale, însă care duc către alte obiective ce ar fi păcat să fie ratate. Însă explorarea pe cont propriu are şi ea avantaje. Obiectivele ce nu trebuie ratate sunt:

Podul Minciunilor
Podul Minciunilor

Podul Minciunilor, construit din metal, se numeşte astfel conform legendei, deoarece, deşi se spune că acesta s-ar prăbuşi la spunerea unei singure minciuni de către cineva care stă pe el, a rămas în continuare în picioare.

O variantă mai populară spune că, pe acest pod, iubitele soldaţilor le promiteau acestora că îi vor aştepta sau că îi vor urma în război. Puţine chiar o făceau… Însă oricum ar fi, acest pod din oraşul Sibiu este cu adevărat pitoresc.

Muzeul de Istorie Naturală Sibiu
Muzeul de Istorie Naturală Sibiu

Muzeul de Istorie Naturală, deşi destul de mic, impresionează încă de la început prin arhitectura foarte plăcută, în interior surprinzând întâi prin pictura tavanului şi, mai apoi, prin exponate.

Acestea sunt destul de diverse, incluzând multe exemplare, de la un cap gigantic de elan, la rechini, struţi, păsări ale paradisului şi chiar echidne. Sunt şi expoziţii temporare, care dau un plus de culoare vizitei. Ca element interesant, toţi vizitatorii primesc în loc de bilet o carte poştală.

Turnul Bisericii Evanghelice
Turnul Bisericii Evanghelice

Turnul Bisericii Evanghelice este o destinaţie pentru cei care nu au probleme cu înălţimile. Această recomadare este legată de faptul că, prin scări, se poate vedea în jos, atât la urcat, cât şi la coborât; iar acestea, deşi rezistente, au tendinţa de a scârţâi destul de tare.

Însă dacă urcarea poate să îi sperie pe unii, priveliştea merită cu prisosinţă, putându-se vedea toată partea veche a oraşului ca în palmă.

Muzeul Brukenthal de Artă
Muzeul Brukenthal de Artă

Muzeul Brukenthal de Artă este o altă destinaţie a oraşului Sibiu ce nu trebuie ratată. Un vizitator nici nu îşi va da seama când au trecut orele, privind operele din fața sa, dar şi mulţumită arhitecturii spectaculoase.

În plus, merită văzute şi parcurile foarte curate şi bine îngrijite, precum şi celelalte muzee; de fapt, chiar şi simpla plimbare este o experienţă deosebită, deşi papucii comozi sunt recomandaţi din cauza pietrei cubice de pe jos.

În plus, plimbarea se va prelungi timp de câteva ore bune, însă va fi plăcută, puţine maşini având acces în zona turistică. Ridicarea unei maşini de către serviciile specializate se poate doveni un adevărat spectacol.

obiective-turistice-din-orasul-sibiu-judetul-sibiu.jpg

În plus, ceea ce fascinează la acest oraş este faptul că întotdeauna se întâmplă ceva, fie o expoziţie, un concert metal, o defilare de maşini de epocă sau un festival de muzică clasică.

De fapt, nu e surprinzător nici să vezi oameni cântând la chitară pe o terasă, în timp ce alţii admiră. Sunt şi extrem de mulţi străini, în weekend-uri, câteva minute de plimbare fiind suficiente pentru a auzi măcar trei limbi diferite.

Şi probabil cea mai importantă comoară pe care o are oraşul Sibiu şi care trebuie menţionată este cea umană. Oamenii, fie ei vânzători, simpli trecători sau responsabili la muzeu sunt extrem de prietenoşi şi gata să ajute până la punctul în care eşti condus în locul unde doreşti să ajungi pentru a nu te rătăci şi mai rău. Bun venit în Sibiu!

informatii-despre-orasul-sibiu-judetul-sibiu.jpg

Mandatele lui Klaus Johannis ca primar au fost marcate de transparență și eficiență, ceea ce a dus la îmbunătățiri semnificative în administrarea orașului. Popularitatea sa ca primar a lăsat o amprentă durabilă asupra dezvoltării Sibiului.

orasul-sibiu-judetul-sibiu-vazut-de-sus.jpg

Faima internațională a Sibiului atrage anual mii de turiști, dornici să exploreze orașul. Festivalurile de teatru, muzică și artă, cum ar fi Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, sunt puncte de atracție majore.

panorama-cu-orasul-sibiu-judetul-sibiu.jpg

Sibiu continuă să fie un model pentru alte orașe din România și Europa, demonstrând cum investițiile în cultură și patrimoniu pot transforma un oraș. Perspectivele de dezvoltare sunt promițătoare, cu planuri de extindere a ofertei culturale și de îmbunătățire a infrastructurii urbane.

cateva-locuri-de-vizitat-in-orasul-sibiu-judetul-sibiu.jpg
destinatii-ce-merita-vazute-in-orasul-sibiu-judetul-sibiu.jpg
informatii-despre-turnul-sfatului-din-orasul-sibiu-judetul-sibiu.jpg
orasul-sibiu-judetul-sibiu.jpg
piata-centrala-din-orasul-sibiu-judetul-sibiu.jpg
imagine-cu-orasul-sibiu-judetul-sibiu.jpg
fotografie-cu-orasul-sibiu-judetul-sibiu.jpg
cladiri-din-centrul-orasului-sibiu-judetul-sibiu.jpg
zona-centrala-din-orasul-sibiu-judetul-sibiu.jpg
centrul-istoric-din-orasul-sibiu-judetul-sibiu.jpg
informatii-despre-obiectiv-turistic-din-orasul-sibiu-judetul-sibiu.jpg
indicator-cu-orasul-sibiu-judetul-sibiu.jpg
intrarea-in-orasul-sibiu-judetul-sibiu.jpg
orasele-infratite-cu-orasul-sibiu-judetul-sibiu.jpg
fotografie-nocturna-cu-orasul-sibiu-judetul-sibiu.jpg
statuie-din-orasul-sibiu-judetul-sibiu-vazuta-noaptea.jpg
pasaj-pietruit-din-orasul-sibiu-judetul-sibiu-noaptea.jpg
strada-din-orasul-sibiu-judetul-sibiu-fotografiata-noaptea.jpg
imagine-de-noapte-cu-orasul-sibiu-judetul-sibiu.jpg
turn-de-biserica-iluminat-din-orasul-sibiu-judetul-sibiu.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.