Orașul Vasteras este situat în centrul Suediei, la aproximativ 100 de kilometri de Stockholm, în imediata apropiere a lacului Malaren. Acesta se desfășoară pe o suprafață totală de 52.94 de kilometri pătrați și are o populație de 110.877 locuitori și o densitate a populației de 2.094 de locuitori pe kilometru pătrat, conform recensământului din anul 2012.

Vasteras1

Vasteras este unul dintre cele mai vechi orașe ale Suediei, acesta fiind fondat acum aproximativ 1000 de ani sub denumirea de Vastra Aros. Cronicile relatează faptul că, în secolul al XI-lea, Vasteras era al doilea mare oraș al Suediei și, implicit, unul dintre cele mai importante centre economice, culturale, sociale și artistice ale Suediei și ale Europei de Nord.

În prezent, Vasteras este cunoscut drept oraș industrial, majoritatea locuitorilor lucrând în acest domeniu. Cu toate acestea, Vasteras se extinde și în zona de logistică și educație, Universitatea Malardalen însumând aproximativ 16.000 de studenți.

Orașul Vastera prezintă un climat continental umed, caracterizat prin veri scurte cu ploi imprevizibile și ierni lungi și aspre. Temperatura medie în sezonul cald oscilează în jurul valorii de 22 de grade Celsius, iar în sezonul rece, în jurul valorii de 5 grade. Temperatura minimă înregistrată în sezonul rece este de -36.5 grade Celsius, iar în sezonul cald, de 36 de grade Celsius.

P1010664

Cele mai apreciate obiective turistice ale orașului Vasteras sunt Skultuna Brassworks, Karlsgatan și Catedrala din Vasteras.

Skultuna Brassworks este un muzeu fondat acum circa 400 de ani, ce se află la 10 kilometri în nord de orașul Vasteras. Acesta adăpostește o colecție neobișnuită de obiecte ce includ ustensile de gătit, ceasuri, vase de botez, vase ritualice, obiecte vestimentare, artizanale și multe altele.

Citește și:  India: Obiective turistice India - New Delhi

Inaugurat în septembrie 2010, Muzeul Vastmanland este amenajat într-o fostă fabrică. Acesta adăpostește nenumărate opere de artă create de artiștii locali și găzduiește expoziții de fotografie, conferințe și evenimente tematice.

Vasteras111

Catedrala din Vasteras datează din secolul al XIII-lea și trebuie neapărat vizitată. Pe lângă faptul că face parte din zestrea spirituală a Suediei, aceasta este o piesă de artă arhitectonică. Aceasta a fost renovată în 1958 și în 1961 sub atenta coordonare a profesorului Erik Lundberg.

În cazul în care credeați că acestea sunt singurele lucruri pe care le puteți face în Vasteras, vă înșelați amarnic. În preajma Lacului Malaren puteți lua lecții de golf, puteți naviga cu o ambarcațiune ce datează din 1830 și multe altele. De asemenea, trebuie să menționăm că Vasteras găzduiește anual Întâlnirea Power BIG, o convenție auto ce atrage în fiecare an sute de mii de turiști și localnici.

Vasteras1111

Orașul dispune de un sistem complex de autobuze, ce asigură transportul cetățenilor și al turiștilor, atât în interiorul orașului, cât și în exteriorul acestuia. De asemenea, trenurile de mare viteză asigură legătura cu marile orașe ale Suediei: Goteborg, Stockholm și Malmo. Totodată, Vasteras dispune de un mic aeroport ce realizează curse la nivel intern. Cele mai apropiate aeroporturi ce realizează curse internaționale sunt cele din Arlanda și din Stockholm. Aeroportul din Arlanda este cel mai mare aeroport al Suediei și oferă peste 160 de curse în diverse regiuni ale lumii.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.