Dacă Beijing reprezintă China de astăzi, iar Shanghai pe aceea de mâine, cu siguranță orașul Xi’an schițează întregul trecut al acesteia. Xi’an este un oraș în Republica Populară Chineză și capitala provinciei Shaanxi.

Xi'an1

Cunoscut pentru celebra armată de teracotă care datează din timpul dinastiei Qin, Xi’an s-a dezvoltat constant în ultimii 3100 ani pentru a fi o bijuterie mult iubită a Chinei moderne.

Un prim simbol al orașului este turnul din centru, construit în anul 1384. Partea veche poate fi ușor recunoscută după faptul că este delimitată de ziduri bine conservate ce-i dau acesteia o formă aproape pătrată. Zidurile orașului Xian au luat ființă în perioadă dinastiei Ming, în anul 1370, măsurând 12 metri înălțime, 14 metri în partea superioară și 18 la bază. Accesul se făcea prin intermediul celor 18 porți, în rest fiind împiedicat prin șanțuri adânci de apa.

Xi'an11

Marea Moschee din Xi’an este una dintre cele mai vechi, mai mari și bine conservate lăcașe de cult de pe teritoriul Chinei, și a luat naștere în perioadă în care elementele arhitecturale chiezești au fost sintetizate de arhitectura religioasă islamică. Astfel, se explică asemănarea dintre moscheea amintită și templele budiste caracteristice secolului al XV-lea.

Citește și:  Insula Cat: Obiective turistice Bahamas - Cat

Muzeul de Istorie Shaanxi este un complex uriaș care ocupă 70.000 de kilometri pătrați, nu într-atât de mare totuși cât să pună în lumina imaginea completă a istoriei naționale. Mănăstirea Ba Xian An este situată la nord de Strada Changle Fang și este cunoscută ca cel mai mare templu taoist din oraș. Nu mai puțin important este Templul Dragonului Verde stăpânit de călugări budiști încă din timpul dinastiei Tang, între anii 618-907.

Xi'an111

La circa 120 de kilometri de orașul Xi’an se întinde lanțul muntos Hua, considerat de locuitorii chinezi una dintre unitățile geografice sacre. Datorită peisajelor pe care le oferă a devenit unul dintre locurile obligatorii de popas pentru oricine îndrăznește să cunoască valorile culturale și naturale din zona Xi’an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.