Papagalii poate ca ne sunt prea accesibili ca ne mai interesam de varietatile lor sau de anumite fapte care starnesc curiozitatea. In plus, cel mai probabil, la noi in Romania sunt prea populari papagalii Perusi, acei micuti tinuti in custi, ceea ce ii face pe ceilalti inexistenti, insa vom incepe lista de informatii despre aceasta pasare fermecatoare exact cu  referinta la specia sa:

 • Papagalii se afla intr-un numar foarte mare de specii si mai exact avem peste 350 de specii din aceasta categorie de pasari. Ei fac parte din ordinul denumit stiintific Psittaciformes si au de cele mai multe ori doua subgrupe: Psittacidae si Cacatuidae.
 • Cel mai celebru papagal care poarte numele de Puck are un vocabular foarte frumos, elevat si dezvoltat, mai exact el cunoaste peste 1700 de cuvinte in total.
 • Papagalii ca specie sunt printre primele pasari din lume care sunt amenintate in ceea ce priveste procesul de disparitie.
 • Un alt papagal faimos este si N’kisi, care insa a invatat cuvinte in limba engleza aproape 1000 de cuvinte.
 • Fosilele cele mai vechi ale papagalilor au fost descoperite pe teritoriul continentului european, chiar daca cei mai multi dintre noi tindem sa credem ca papagalii sunt de pe continentul african. Fosilele europene au fost descoperite acum mai bine de 50 de milioane de ani.
papagali
papagali
 • Vocea umana este foarte usor de imitat pentru expertii din rasa Hill Mynahs, acesti papagali fiind celebri pentru calitatea lor de a imita atat vocile subtiri cat si cele groase, putand aborda diverse tonalitati, intr-un stil impresionant.
 • Indiferent de care ar fi, papagalul in general este una dintre cele mai destepte pasari de pe glob si nici nu este de mirare avand in vedere ca acestia retin foarte multe cuvinte si comenzi.
 • Chiar daca unii papagali au o medie de viata extrem de mica, unii pot sa traiasca pana la un secol, iar un exemplu in acest sens avem papagalii din rasa Macaw.
 • Republica Dominicana are in centrul stemei sale un papagal ce face parte din grupa Amazona Imperialis.
 • Exista o poveste despre o papagalita din rasa  Macaw, destul de batrana, despre care se spune ca ar fi apartinut lui Churchill, acesta invatand-o sa le adreseze injurii celor din regimul nazist. Proprietarul actual, Peter Oram, se pare ca ar fi facut publica povestea, desi nu ne putem pune bazele in jurul acestei mici istorioare.
 • Un alt fapt mai mult sau mai putin istoric este si acela conform caruia, in trecut, papagalii beau foarte multa cafea, aproape ca inlocuiau apa, deoarece comerciantii voiau ca aceste pasari sa fie rezistente. Insa unele studii arata ca cofeina este chiar foarte toxica pentru micutele inaripate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.