Amenajat în anul 1895, Parcul Hluhluwe-Imfolozi este cea mai veche rezervaţie naturală declarată din Africa, situată la 280 de kilometri la nord de oraşul Durban, în provincia KwaZulu-Natal din Africa de Sud. Se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 96.000 de hectare şi este recunoscută pentru biodiversitatea sa şi pentru eforturile de conservare a naturii. Iniţial, în zonă, existau trei rezervaţii separate care s-au unit sub denumirea actuală în 1989, de atunci fiind administrate ca un singur parc.

Hluhluwe-Imfolozi1

Parcul Hluhluwe-Imfolozi găzduieşte numeroase specii de animale sălbatice, inclusiv grupul „Big Five”, adică elefanţi, bivoli, leoparzi şi rinoceri albi şi negri. Denumirea de „Big Five” a fost atribuită de către vânători celor cinci specii, deoarece acestea sunt cel mai greu de prins şi implică un grad ridicat de pericol. Alte animale care se întâlnesc în Parcul Hluhluwe-Imfolozi sunt câini sălbatici, gheparzi, hiene, girafe, zebre, crocodili, hipopotami, porci sălbatici, babuini, maimuţe, precum şi numeroase antilope şi o varietate de reptile. De asemenea, parcul reprezintă un adevărat paradis pentru păsări, cu peste 320 de specii înregistrate. Datorită activităţilor de conservare, parcul adăposteşte cea mai mare populaţie de rinoceri albi (Ceratotherium simium) din lume, specie salvată de la dispariţie în urma unui program amplu din anii 1950 – 1960 („Operation Rhino”).

Citește și:  Lookout Hill: Obiective turistice Africa de Sud - Cape Town

Hluhluwe-Imfolozi11

Rezervaţia constituie o destinaţie renumită pentru safari, iar turiştii mai au posibilitatea de a face plimbări şi excursii ghidate pentru a admira impresionantul peisaj sălbatic. În plus, sunt disponibile şi câteva locuri de picnic. În cadrul parcului, sunt disponibile şi facilităţi de cazare, în complexele Hilltop Camp şi Mpila Camp.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.