Parcul National Jasmund este o rezervatie naturala din Peninsula Jasmund ce se afla in nordul insulei Rugen din Germania. Este foarte cunoscuta datorita celor mai mari stanci de calcar din tara care sunt cu 161 metri deasupra nivelului marii. Padurile de fag din spatele lor, fac parte, si ele, din acest parc. A fost fondat in 1990 si este cel mai mic parc national din Germania, avand 30 de metri patrati.

Parcul National Jasmund1

Stancile de calcar de aici sunt intr-un continuu stadiu de eroziune, la fiecare furtuna fiind desprinse roci, fosile de bureti, stridii si arici de mare. Una din cele mai mari eroziuni a constat in desprinderea unor parti de roci (provocata de dezgheturi) si caderea ei in Marea Baltica. Cea mai atractiva parte a acestor stanci este asa numitul Konigsstuhl (King’s Chair), un loc ce se afla la 118 de metri inaltime.

Parcul Jasmund nu este tocmai cel mai bun mediu cu o mare diversitate vegativa si animal, insa aici se pot intalni multe iazuri mlastinoase, artari negri, cateva tipuri de orhidee (ex: Cypripedium calceolus) si o varietate maricica de pasari, cum ar fi vulturul codalb si soimul pelegrin.

Citește și:  Staatsoper – Opera de Stat din Viena: Obiective turistice Austria - Viena

Parcul National Jasmund11

Cu scopul de a asigura un turism responsabil si valoros pentru natura si habitatele de aici, a fost infiintat in 2004, un centru al vizitatorilor numit Konigsstuhl National Park Centre. Aceste paduri au fost introduse in lista patrimoniului mondial UNESCO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.