Parcul National Yosemite este situat in statul California din Statele Unite ale Americii si anual vin la acest parc national 3.7 milioane de turisti. Parcul are o suprafata de 3,080.74  km patrati si se invecineaza cu Tuolumne, Mariposa, Madera ( cele trei aflandu-se in estul parcului ), iar lantul muntos Sierra Nevada se afla in partea de vest.  In anul 1984, acest parc national a fost introdus in Patrimoniul Mondial datorita stancilor de granit pe care le are, cascadelor si a diversitatii biologice.  95% din suprafata parcului este o zona pustie, o zona care nu este locuita de oameni, asa ca este minunat sa explorezi natura nedescoperita a acestei rezervatii.

Parcul are inaltimi si de 3997 de metri, deoarece se afla aici lantul muntos Sierra Nevada si datorita acestui aspect, exista o multime de plante care cresc la munte, si astfel vegeatatia este impartita in cinci categorii: stejar de padure, montane mici, montane superioare, subalpin si alpin. California dispune de peste 7000 de specii de plante, dintre care 50% se gasesc in Sierra Nevada, in timp ce un procent de 20% se gaseste in acest parc national.

Parcul National Yosemite din California este deschis pe toata durata anului, insa dupa ninsorile grele, care se abat in timpul iernii, unele locuri sunt inchise si redeschise odata cu venirea primaverii.  Se pot organiza calatorii pe Valea Yosemite sau Mariposa Grove of Giant Sequoias, iar aceste calatorii fie le puteti face pe jos alaturi de un ghid, fie cu un autobus sau propia masina, pentru a vedea splendoarea acestei vai. Cei care se ocupa de acest parc vor sa incurajeze oamenii sa nu mai vina cu masinile proprii, in parc, si sa foloseasca autobusul gratuit, care este pus la dispozitie de ei, pentru ca in sezonul de varf, vara, este aproape imposibil de gasit un loc de parcare in interiorul parcului. Tocmai din aceasta cauza si pretul pentru a parca masina este destul de ridicat, 20 de dolari, asa ca multi au inceput sa renunte la aceasta varianta.

Citește și:  Complexul muzeal Dias : Obiective turistice Africa de Sud - Mossel Bay

Cei care vor sa afle mai multe despre aceasta vale, si despre Parcul National Yosemite din California, pot sa mearga la muzeele ce se gasesc in Valea Yosemite, trei muzee care iti ofera informatii despre cultura si istoria acestei regiuni.

Amatorii de drumetii au cateva alternative foarte bune, peste 1.300 de km de trasee sunt dinsponibile in acest parc, drumetii care variaza de la simple plimbari pana la catarari pe munte care ar putea dura si cateva zile. Valea poate fi impartita in 5 sectiuni: Wawona/Mariposa Grove/ Glacier Point, Tuolumne Meadows, Hetch Hetchy, si Crane Flat /White Wolf.  O multime de carti iti ofera informatii despre fiecare zona, iar in centrul parcului, de fiecare data, se va gasi o persoana care sa te indrume unde trebuie.  Spre sfarsitul verii, inceputul toamnei, se organizeaza foarte multe drumetii in care oamenii merg pe munte pentru cateva zile, asa ca rezistenta este punctul forte in aceste aventuri.

Pasionatii de sporturile de iarna au si ei un loc rezervat in Parcul National Yosemite, in  Badger Pass Ski Area, cea mai veche partie de schi alpin din California. Aici puteti schia incepand cu mijlocul lunii decembrie pana la sfarsitul lunii aprilie.  Pe munte sunt construite o multime de cabane, si astfel sunt foarte accesibile si puteti ramane si peste noapte sa va bucurati de schi in cele mai bune conditii.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.