Primăria din Odobești, un monument istoric codificat VN-II-m-B-06533, datează din anul 1929 și este situată într-o regiune de o frumusețe rară, la intersecția dintre tradiție, istorie și natură. Orașul Odobești, înconjurat de vii încărcate de istorie, se află într-o zonă viticolă de renume, fiind un important centru pentru cultura vinului în România.

scarile-principale-de-la-primaria-din-odobesti-judetul-vrancea.jpg

Intrarea în primărie este marcată de trepte mozaicate, cu anul construcției gravat, conducând vizitatorii într-o lume a eleganței eclectice. Elementele decorative, precum ancadramentele simplificate ale ferestrelor și geamurile unice de cristal, spun povești ale trecutului și măiestriei arhitecturale. Din momentul înființării sale, clădirea a servit drept sediu administrativ al orașului, iar prin acțiunile primarilor care s-au succedat, a contribuit la dezvoltarea și înflorirea comunității odobeștene.

ferestrele-de-la-primaria-din-odobesti-judetul-vrancea.jpg

Unul dintre primarii notabili, Manea Baiatu, a fost un pionier în îmbunătățirea condițiilor de viață locale, prin proiecte precum construirea unei uzine electrice și a sistemului de aducțiune a apei potabile din Burca la începutul secolului XX. De asemenea, el a fost primul care a introdus tratamentele cu sulfat de cupru pentru vițele de vie, salvând astfel producția viticolă a zonei de diverse boli​

Citește și:  Biserica Luterană din Secolul XIII din Copșa Mică – o relicvă istorică

intrarea-in-primaria-din-odobesti-judetul-vrancea.jpg

În contextul geografic, Odobeștiul se bucură de o poziție privilegiată, fiind învecinat cu numeroase comunități și legături de transport care facilitează accesul la și din oraș. Este o poartă către tradițiile și istoria locului, invocând spiritul unei comunități vii și pline de culoare.

primaria-din-odobesti-judetul-vrancea-vazuta-din-lateral.jpg

Istoria bogată a Odobeștiului este îmbogățită de prezența unor așezări neolitice și romane, evidențiind importanța strategică și culturală a zonei de-a lungul mileniilor. Se spune că aici s-a aflat cetatea Milcovia în secolul al XIII-lea, un centru important al Cumaniei catolice, care a fost distrus de invazia mongolă.

primaria-din-odobesti-judetul-vrancea.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.