Rezervaţia naturală Hluleka este localizată la 20 de kilometri la sud de oraşul Port St Johns, în provincia Eastern Cape din Africa de Sud. Cunoscută în trecut ca Old Strachan’s Grant Farm, aceasta se întinde pe o suprafaţă de 772 de hectare şi include o zonă de coastă şi două rezervaţii forestiere, Congwane Mtombo şi Ndabeni Hluleka, care formează un adevărat paradis al naturii.

Rezervația naturală Hluleka1

Rezervaţia se remarcă printr-o biodiversitate spectaculoasă, ce curpinde mai multe ecosisteme: ţărm stâncos, plaje cu nisip auriu, lagune şi păduri luxuriante cu specii diverse de arbori, toate acestea dând naştere unui peisaj impresionant. În timpul iernii, pădurile se împodobesc cu florile viu colorate ale arborelui de coral. Rezervaţia găzduieşte o serie de animale şi păsări endemice, care pot fi admirate în mediul lor natural.

Persoanele care doresc să se relaxeze într-o vacanţă departe de agitaţia marilor oraşe vor găsi în acest loc cadrul perfect pentru a se recrea în mijlocul naturii, bucurându-se de cele mai frumoase privelişti. Plajele liniştite şi lagunele cu apă limpede sunt ideale pentru a sta la soare şi a admira frumuseţea zonei, iar potecile şerpuitoare invită la plimbări printre copacii exotici. De asemenea, există şi locuri special amenajate pentru picnic, astfel încât turiştii să poată profita la maximum de escapada în sălbăticie, precum şi puncte pentru observarea balenelor şi a delfinilor, dar şi a numeroaselor specii de păsări.

Citește și:  Castelul Bodiam din Anglia: Obiective turistice Anglia - Bodiam

Turiştii au la dispoziţie locuri de cazare în cadrul rezervaţiei, în căsuţe de lemn construite pe piloni, cu vedere spre mare.

În rezervaţia naturală Hluleka, se utilizează energie alternativă pentru un impact redus asupra mediului.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.