Rezervaţia naturală „Pietrişul Bohotin” se află în satul Bohotin, comuna Răducăneni, judeţul Iaşi. Cu o suprafaţă de 0,91 de hectare, rezervaţia este una paleontologica şi geologică. Aria protejează depozite sarmatiene ce datează din Basarabianul Superiors şi din Chersonian.

Rezervaţia naturală „Pietrişul Bohotin” este alcătuită din mai multe straturi: un strat inferior compus din nisipuri, argile şi argile nisipoase (strat cu o grosime de 8 metri) şi un strat compus din nisipuri şi gresii cimentate slab (cu o grosime de 3 metri).

Suprafaţa a fost declarată arie protejată şi datorită faunei fosile: au fost identificate trei specii de ostracode (crustacee inferioare, al căror corp nesegmentat este adăpostit de o cochilie bivalvă), 46 de specii de moluşte şi 12 specii de foraminifere (animale marine unicelulare, al căror corp are un înveliş calcaros).

Deși este o rezervație mică, „Pietrișul Bohotin” atrage vizitatori și cercetători interesați de geologie și istoria naturală. Traseele și panourile informative permit vizitatorilor să înțeleagă mai bine importanța sitului și să aprecieze frumusețea discretă a peisajelor sale.

Un aspect interesant al rezervației este diversitatea fosilelor ce pot fi observate direct în straturile de roci expuse. Aceste fosile sunt martori ai unei mări care acoperea cândva regiunea, acum milioane de ani în urmă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.