Școala Generală Ovid Densusianu din Hațeg este o instituție emblematică pentru educația din județul Hunedoara, având o istorie bogată și o contribuție semnificativă la formarea tinerelor generații. Înființată în anul 1981 sub numele de Școala Generală Nr. 2, școala a evoluat constant, adaptându-se nevoilor educaționale ale comunității și integrând învățământul primar și gimnazial într-un cadru modern și inovator.

scoala-generala-ovid-densusianu-din-hateg-judetul-hunedoara.jpg

Povestea școlii începe într-o perioadă în care necesitatea unui spațiu de învățământ adecvat era imperativă. Trecerea de la școala cu clasele I-VIII la introducerea claselor de a IX-a în profil mecanic și silvic marchează o etapă importantă în evoluția instituției, evidențiind adaptabilitatea și deschiderea către diverse domenii de studiu. Această perioadă a fost marcată de o creștere semnificativă a numărului de elevi și cadre didactice, reflectând angajamentul școlii față de educația de calitate.

intrarea-in-scoala-generala-ovid-densusianu-din-hateg-judetul-hunedoara.jpg

Denumirea școlii a fost schimbată în onoarea lui Ovid Densusianu, un remarcabil savant, filolog, lingvist și critic literar român, care s-a distins prin contribuțiile sale semnificative la cultura și educația românească. Această schimbare reflectă valorile și aspirațiile instituției de a-și ghida elevii nu doar spre excelență academică, ci și spre o înțelegere profundă a patrimoniului cultural și lingvistic românesc. Contribuțiile lui Ovid Densusianu la literatura și lingvistica română, cum ar fi „Istoria limbii române„, „Graiul din Țara Hațegului” și „Flori alese din cântecele populare„, sunt un testament al pasiunii sale pentru promovarea culturii românești.

Citește și:  Casa Șerban Neniță din Tecuci: o bijuterie arhitecturală

scoala-generala-ovid-densusianu-din-hateg-judetul-hunedoara-placa-comemorativa.jpg

Școala Generală Ovid Densusianu este recunoscută pentru diversitatea și calitatea programelor educaționale, având o ofertă largă de activități extracurriculare și proiecte educaționale, fiind un mediu unde fiecare elev are oportunitatea de a-și descoperi și dezvolta pasiunile și talentele. Recent, Școala Generală Ovid Densusianu a beneficiat de o investiție semnificativă prin Programul Național de Redresare și Reziliență, subliniind angajamentul comunității și al autorităților locale pentru modernizarea și adaptarea continuă a facilităților educaționale la standardele actuale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.