Shahr-e Zahak, situat în Valea Bamiyan din Afganistan, este o mare atracție turistică. Impunătoarele ruine Shahr-e Zohak păzesc intrarea în Valea Bamiyan, fiind cocoțate pe stânci, la confluența râurilor Bamiyan și Kalu. Construite de Ghorids, ele stau pe fundații care datează din secolul al VI-lea. Nepotul lui Genghis Khan a fost ucis aici, atrăgând o furie criminală pe toată valea Bamiyan, iar ca un rezultat au fost masacrați aproximativ 150.000 de oameni ca răzbunare. Numele Zohak este inspirat din legendarul caracter al regelui șarpe din literatura persană.

Shahr-e Zahak, așa-numitul Orașul Roșu, este situat la aproximativ 17 km de zona Bamiyan și este renumit pentru că a fost locul unei citadele antice. Orașul Roșu cu trei niveluri este o cetate de lut roșu uscat la soare din secolul al 3-lea care se agață de o stâncă la 1500 de metri deasupra intrării în Valea Bamiyan. Orașul Roșu a fost reconstruit după atacul distrugător al mongolilor, în anul 1221 și în zilele noastre se pot vedea doar ruinele orașului Shahr-e Zahak. Turiștii mereu se bucură de frumoasele vederi și peisaje ale naturii cu munți și pășuni superbe.

Citește și:  Orasul Sarajevo : Obiective turistice Bosnia si Hertegovina - Sarajevo

Ruinele Shahr-e Zuhāk sunt așezate pe cota de teren estimată la 2351 de metri deasupra nivelului mări. Prezenta stare arheologică necesită explorarea și excavarea în jurul site-ului pentru restaurare. Turismul internațional și un plan de promovare ar putea transforma această locație într-o comoară turistică valoroasă.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.