Sichuan este o provincie în China, ce are o populație de circa 87 de milioane de locuitori. Provincia se întinde pe o suprafață de 485.000 de kilometri pătrați. Sichuan are în administrație 18 orașe. Chengdu este capitală provinciei Sichuan, din extremul sud-vestic al Chinei. Se învecinează cu Tibetul, iar cultura tibetană este prezentă aici printr-un cartier tibetan. Chengdu a fost un important centru comercial important încă de acum 2500 de ani. Un oraș cu o infrastructură de transport foarte bine dezvoltată, contrar ideii că orașele de pe coastă de vest a Chinei trăiesc încă în mileniul trecut. Deși multe cartiere sunt tipic comuniste, este un loc plin de tradiție, care se bucură de o atmosferă culturală și istorică specifică Asiei.

Ursi Panda Sichuan

Unul dintre marile motive pentru a vizita Chengdu este Centrul de Protejare și Perpetuare a Urșilor Panda. Îi știm cu toții: simpatici, greoi, mâncăcioși și somnoroși, au devenit un simbol al Chinei. Este o adevărată plăcere să le observăm modul de viață, iar pentru o sumă de bani, putem să-i luăm în brațe ( pe cei mai puțin jucăuși) și să ne fotografiem cu aceștia.

Citește și:  Ce să bei în funcţie de ţara în care te afli

Sichuan comunism

În acest oraș comunist, cu blocurile identice din orice părticică comunistă, merită să facem o plimbare prin imensa Piață Centrală și, fără doar și poate, să mergem la un spectacol la opera sichuaneză, care prezintă un adevărat ritual cu dansatori, comedianți, elemente de circ într-un melanj de ritmuri, culori, muzică într-un mod tradițional împletit cu elemente moderniste. Iar traducerile pe monitoare fac parte din peisaj.

Dacă ajungeți în oraș în jurul zilei de 15 ianuarie, când se desfășoară tradițională Sărbătoare a lampioanelor (tradiție încă din jurul anilor 900 era noastră), vizitați târgul minunatelor lampioane și bucurați-vă de superbele ghirlande de becuri, cu lumini multicolore.

În Chengdu există chiar o stradă, numită Stradă lampioanelor, datorită faptului că aici existau numeroase ateliere care, de-a lungul veacurilor, făceai lampioane și apoi le vindeau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.