Aceste specii fac parte din grupul de broaște țestoase-cutie și reprezintă o verigă de legătură între broaștele țestoase de uscat și broaștele țestoase de apă din America de Nord. Se remarcă prin forma bombată a carapacei și coloritul foarte interesant. Plastronul este și el destul de mare, iar coada este scurtă.

Majoritatea speciilor au membrele anterioare acoperite de solzi mari și destul de bine dezvoltate și lungi. Numele de broască țestoasă-cutie vine de la faptul că plastronul și carapacea se închid atât de strâns încât broasca pare închisă ca într-o cutie.

Specii de broaște țestoase din genul Terrapene:

Terrapene carolina carolina
Terrapene carolina carolina

Broasca țestoasă-cutie are denumirea științifică de Terrapene carolina carolina și trăiește în SUA, Michigan, sudul Floridei, estul Texasului dar și în Canada, Mexic, Peninsula Yucatan. Carapacea are un model alcătuit din linii, pete portocalii și galbene. Plastronul este colorat uniform în maro și are pete întunecate. Hrana sa constă din melci, râme, omizi, gândaci, viermi, fructe, flori, ciuperci, ierburi și hoituri.

Terrapene carolina bauri
Terrapene carolina bauri

Broasca țestoasă-cutie din Florida sau specia Terrapene carolina bauri este răspândită în regiunile umede, cu mlaștini și păduri de conifere din SUA și sud-estul Georgiei. Are carapacea de culoare închisă, chiar neagră, cu dungi galbene.

Citește și:  Aligatorul american (Alligator mississippiensis), are botul precum o știucă
Terrapene carolina triunguis
Terrapene carolina triunguis

Specia Terrapene carolina triunguis este distribuită în Florida, Golful Mexic, estul Texasului, Kansas, Missouri și Louisiana. Are lungimea carapacei de 4,5-5 cm.

Terrapene carolina yucatana
Terrapene carolina yucatana

Specia Terrapene carolina yucatana este o specie endemică din statul Yucatan, din Mexic. Pe carapace prezintă zone în formă de stea. Membrele sunt lungi și au fiecare câte patru degete prezăzute cu gheare.

Terrapene carolina major
Terrapene carolina major

Specia Terrapene carolina major apare în regiunile cu mlaștini și estuare din America de Nord, mai ales din Golful Mexic, Florida și Louisiana. Are carapacea de culoare foarte închisă, maro sau neagră, cu mici pete galbene. Poate ajunge la lungimea de 8 cm.

Terrapene carolina putnami
Terrapene carolina putnami

Specia Terrapene carolina putnami trăiește în America de Nord si a fost descoperită în anul 1906.

Terrapene carolina mexicana
Terrapene carolina mexicana

Specia Terrapene carolina mexicana este răspândită în Tamaulipas (un stat din Mexic) și Veracruz. Este o specie endemică din Mexic. Are carapacea de culoare închisă cu linii și pete de culoare deschisă. Membrele anterioare și posterioare sunt lungi și acoperite cu solzi mari. Fiecare are doar câte trei degete prevăzute cu gheare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.