Cerbii Rusa au două ramificații la coarne, iar habitatul lor este limitat la Filipine, Indonezia, India, China, Asia de Sud.

Rusa Alfredi
Rusa Alfredi

Una dintre speciile care au un colorit stabil în toate anotimpurile este Rusa alfredi sau cerbul ,,prințul Alfred˝. Are lungimea corpului de 1,3 m, înălțimea la greabăn de 70-80 cm și greutatea de cel mult 30 kg. Coloritul este maroniu-brun-roșcat pe partea dorsală a corpului, cu o dungă neagră de-a lungul coloanei vertebrale.

Rusa mariannus
Rusa mariannus

Specia Rusa mariannus trăiește în Insulele Mariane de Nord, în Filipine, Mindanao, Luzon, Mindoro. Are lungimea corpului de 1-1,5 m, greutatea de 40-60 kg și înălțimea la greabăn de 55-70 cm.

Rusa timorensis
Rusa timorensis

Specia Rusa timorensis este răspândită în Indonezia, Australia, insulele Java, Sulawesi, Moluccas, Bali, Noua Zeeandă, Mauritius, Madagascar, Noua Caledonie. Are lungimea corpului de 1,4-1,85 m, înălțimea la greabăn de 0,83-1,1 m și greutatea de 50-115 kg.

Rusa unicolor
Rusa unicolor

Specia Rusa unicolor este din Asia de Sud și Sud-Est, China de Sud, Indonezia, Taiwan, insula Borneo și Sumatra. Are greutatea de 546 kg și înălțimea la greabăn de 1-1,6 m. Unele exemplare adulte pot avea coarnele lungi de 1 m.

Citește și:  Hiena brună (Parahyaena brunnea), o specie din Africa de Sud

Video – Rusa unicolor: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.