Familia Stromateidae cuprinde 17 specii de pești care trăiesc în mările calde, în largul coastei Africii de Vest, Americii și în apele oceanului Indian și Pacific. Despre astfel de specii nu se poate spune că au corpul fusiform, acesta este mai degrabă cocoșat. Un lucru este foarte bine evidențiat, că este puternic aplatizat pe părțile laterale.

O caracteristică a acestor specii este că sunt lipsite de aripioare pelvine, iar înotătoarele au radii moi. Înotătoarea dorsală este alcătuită doar din câteva radii, iar înotătoarea anală are radiile mai puțin tari și lungi. Corpul lor este acoperit cu solzi ctenoizi normali. Hrana constă din meduze și alte animale marine (ex. viermi).

Stromateus fiatola
Stromateus fiatola

Specia Stromateus fiatola trăiește în apele Oceanului Atlantic de Est, în apele dn jurul insulelor Azore și Canare, în largul coastei Irlandei, Angliei, la Capul Bunei Speranțe. Are lungimea corpului de 35 cm, în cazuri excepționale poate avea și 50 cm. Femela depune icrele în apropierea coastei. După eclozarea lor, apar alevinii care înoată pe lângă meduze pentru a se ascunde astfel de prădători.

Peprilus alepidotus
Peprilus alepidotus

Specia Peprilus alepidotus are lungimea corpului de 20 cm. Trăiește în apele subtropicale din Oceanul Atlantic de Vest. Are corpul aproape rotund, botul turtit, gura mică, aripioarele înotătoare curbate.

Peprilus burti
Peprilus burti

În Golful Mexic și apele de coastă ale SUA de Est apare specia Peprilus burti care are corpul oval și înoată la adâncimi de cel mult 270 m. Hrana sa constă din viermi marini, pești mici, meduze, crustacee. Alevinii se hrănesc cu plancton. Este considerat un pește comercial, se vinde proaspăt sau congelat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.