În centrul stațiunii Eforie Sud, pe o alee umbrită de arbori, se înalță Statuia Poezia, o creație artistică ce captează esența creativității și inspirației. Acest monument nu este doar o piesă de decor urban, ci un simbol al aprecierii profunde pentru artă și poezie.

vedere-din-spate-cu-statuia-poezia-din-eforie-sud-judetul-constanta.jpg

Statuia, realizată din marmură albă, îl reprezintă pe un poet în momentul inspirației, cu o carte într-o mână și o pană în cealaltă. Sculptura strălucește sub razele soarelui, atrăgând privirile trecătorilor și invocând o stare de contemplare și reverie.

statuia-poezia-din-eforie-sud-judetul-constanta-vazuta-din-spate.jpg

Inaugurată în anul 1995, opera a fost donată de un sculptor local recunoscut, dorind să ofere comunității un loc de adunare și inspirație. Poezia, ca temă a statuii, a fost aleasă pentru a reflecta liniștea și frumusețea naturală a mării învecinate.

poza-cu-statuia-poezia-din-eforie-sud-judetul-constanta.jpg

Situată într-un parc mic, statuia este înconjurată de bănci de piatră și spații verzi, unde vizitatorii se pot odihni și bucura de calmul zonei. Acesta este un loc popular pentru citire, scriere sau pur și simplu meditație.

Citește și:  Comuna Țaga: Obiective turistice Cluj

statuia-poezia-din-eforie-sud-judetul-constanta.jpg

Anual, în jurul statuii Poezia se organizează evenimente culturale, inclusiv recitaluri de poezie și lansări de carte, ce atrag artiști și scriitori din întreaga țară, consolidând statutul statuii ca punct cultural important în Eforie Sud.

prim-plan-cu-statuia-poezia-din-eforie-sud-judetul-constanta.jpg

Legendele locale spun că fiecare poet care recită versuri proprii în fața statuii va fi binecuvântat cu inspirație nelimitată, o tradiție care adaugă un strat de misticism și atractivitate culturală locului.

imagine-cu-statuia-poezia-din-eforie-sud-judetul-constanta.jpg

Curiozități despre procesul de creare al statuii includ tehnicile speciale utilizate pentru detaliile fine ale feței și îmbrăcămintei poetului, fiecare linie fiind sculptată pentru a capta emoția și intensitatea creativității umane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.