Principalii distrugatori ai ciupercilor sunt anumite specii de musculite mici numite tantari fungus care se aseamana cu tantarii prin aspectul lor general. Acestia fac parte din familia Mycetophilidae, ordinul Diptera.

Pana in prezent sunt cunoscute 3000 de specii de tantari fungus care traiesc in diferite habitate, in mlastini, zone umede cu paduri si ciuperci de padure. Unele specii sunt viu colorate, altele sunt galbui, maronii sau negre. Au picioarele foarte lungi si subtiri, zona toracelui incovoiata, lungimea corpului de 0,2-1,4 cm.

In perioada de reproducere femelele depun ouale sub scoarta copacilor sau in ciuperci, in cuiburi, pe plante sau peretii pesterilor. Dupa eclozarea oualor apar larvele care se hranesc cu mici insecte, viermi si ciuperci. Ele trec prin mai multe stadii de dezvoltare, astfel ajung in cel de pupa in interiorul ciupercii sau formeaza un cocon de matase, apoi se transforma in adulti.

Specia Macrocera Stigma apare in regiunile cu paduri umede si umbroase din Europa de Vest. Are corpul maroniu, antenele lungi si subtiri, la picioarele din fata segmente alungite si aripile transparente prevazute cu perisori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.