Tanzania, cea mai mare țară din partea de est a Africii, este considerată drept o comoară inestimabilă a Africii. Ea este gazda celui mai înalt vârf montan al țării – masivul Kilimanjaro, a celei mai joase depresiuni și a celui mai faimos parc național, Serengeti. Tanzania deține o parte și din cel mai mare lac, Victoria.  Lacul se află la o altitudine de 1.113 de metri deasupra nivelului mării și este cel mai mare lac de pe continentul african ca suprafață.

Istoria țării amintește despre comercianții arabi care au colonizat țara în anul 700. Exploratorii portughezi au ajuns în zonele de coastă, în anul 1500 și au deținut controlul până în secolul al XVII – lea, când sultanul Oman a preluat puterea. Tanganica a devenit colonie a Africii de Est Germane în anul 1885.

După primul război mondial, Tanzania a fost administrată de Marea Britanie, mandatată de Liga Națiunilor și mai târziu ca teritoriu al trustului ONU.

Vizitatorii din Tanzania sunt doar în trecere spre paradisul insular din Zanzibar, un teritoriu autonom ce aparține de Tanzania fiind compus din Tanganika și Zanzibar, pentru o vacanță exotică pe plajă, sau pentru o escapadă însorită pe șezlongurile așezate de-a lungul întinderilor albe de nisip din regiunea nordică a insulei. Cei care se hotărăsc să viziteze districtul Orașului de Piatră, o destinație turistică protejată de UNESCO, vor avea plăcerea să vadă străzi înguste, magazine, bazaruri, moschei și clădiri ce îmbină armonios elemente din stilurile arabe, persane, indiene și africane. Alți turiști preferă activități precum snorkeling și scufundări în Insulele Spice, în special insula Mafia, unde amplasarea sistemului de recife de corali oferă oportunitatea de a înota alături de rechinii balenă, atrăgând turiști din intreaga lume.

O activitate și mai populară este excursia de tip safari prin parcurile si rezervațiile naturale de renume mondial. Cel mai mare și mai faimos dintre acestea este Parcul Național Serengeti, locul de desfășurare a celei mai mari migrații de mamifere din lume, când milioane de animale se îndreaptă spre nord, în căutarea pajiștilor mai verzi.

Climatul Tanzaniei este caracterizat de sezoane distincte, umede sau uscate. Tanzania are două sezoane umede: „ploile Mango” ce durează de la sfârșitul lui octombrie până la sfârșitul lui decembrie, iar musonul principal, din martie până în mai. Cea mai buna perioada pentru a vizita Tanzania este între lunile iunie și august, când temperaturile din timpul zilei sunt suportabile, iar nopțile tind să fie mai răcoroase. Pentru vizitatorii în Serengeti, migrația are loc în ianuarie și februarie, dar aceasta este și cea mai călduroasă parte a anului, cu temperaturi ce urcă până la peste 40 de grade Celsius. Pentru a ajunge acolo, există câteva zboruri, ce ajung, de obicei, pe aeroprtul Julius Nyerere din Dar es Salaam și durează aproximativ 10 ore.

Țara prin care trece Marele Rift, o structură geologică ce poate fi observată și din spațiu, ,gazda celui mai mare crab din lume – crabul de cocos – este un pământ ce debordează de atracții și minuni naturale care merită vizitate de publicul larg.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ