Orașul Truro este un oraș în Anglia, reședința comitatului Cornwall, regiunea de sud vest a districtului Carrick a cărui reședință este. Cu un număr de 20.920 locuitori, orașul este cel mai sudic oraș din regiunea Mainland. Orașul Truro este un centru recreativ și comercial, datorită portului fondat în secolul al XIV-lea și a statutului de oraș minier, fiind prosper în secolele al XVIII-lea și al XIX-lea datorită minelor sale de staniu. Aici a trăit și inventatorul lămpii de miner, Humpry Davy, cât și un explorator al Africii, Richard Lander care a descoperit izvorul râului Niger.

Orașul este cunoscut pentru catedrala completată în 1910, construită în 30 de ani în stil gotic nou, de către arhitectul John Loughbourough Pearson, având înălțimea de 76 m, pe locul unei biserici a Sf. Mary care data de 600 de ani.

Atracțiile orașului sunt numeroase și îmbină noul cu vechiul: Sala Cornwall din secolul al XVIII-lea care este locul unde acum se pot organiza evenimente și concerte, Muzeul Regal Cornwall, cel mai vechi din zonă, prezentând o gamă largă de colecții arheologice, de artă și geologice cât și artefacte din timpul regelui Artur, Grădinile Victoria care au fost create pentru a comemora Jubileul de diamant al reginei Victoria, cu fântâni, muzică live, cascade, plimbări pe malul răului Kenwyn.

Boscawen Parc
Boscawen Parc

Parcul Boscawen care este situat pe malul râului sau terenul de vânătoare Daubuz în pădurile din apropiere, Grădina Bosvigo la o milă de oraș expune plante rare într-o seră, zona Hendra care permite o imagine spectaculoasă asupra viaductului și este spațiu pentru amatorii de skating, Insula Furniss pe malul râului Allen, lacul Mill care în anii 1880 devenea locul de scăldat al elefanților circurilor ambulante, Grădinile cu apă Penrose la 2,2 mile, unde izvoarele naturale au creat acum 40 de ani o grădină cu 40 de tipuri de nuferi și plante acvatice, terenul de golf Killiow pe o suprafață imensă acoperită de o pădure cu copaci bătrâni, toate acestea sunt atracții irezistibile ale orașului.

Citește și:  Columbia : Țări de vizitat
Catedrala Truro
Catedrala Truro

Catedrala din Truro, închinata Fecioarei Maria, este o catedrala anglicana, fiind prima catedrala ridicata în Marea Britanie după încheierea epocii de aur a catedralelor evului mediu, cât și singura care a fost începuta și terminată în decursul secolului al XIX-lea. Catedrala Truro a fost ridicata în starea de spirit a renașterii stilului gotic.

Asemănarea evidentă dintre Catedrala Truro și Catedrala Lincoln (prezența celor trei spire) este, dacă nu izbitoare, cel puțin nu întâmplătoare. Pearson a fost arhitectul Catedralei Lincoln, iar primul episcop de Truro, Edward Benson, a avut și el legături anterioare cu Catedrala Lincoln, fiind cancelar al acesteia. Un asemenea proiect de arhitectură asemănătoare celei medievale nu putea fi inițiat decât de dinastia Victoriana. Aceștia au adaptat stilul clasic al arcelor boltite la stilul gotic, folosind tehnici moderne de construcție.

Assembly Rooms
Assembly Rooms

Alte puncte de atracție în oraș ar putea fi Clădirea Assembly Rooms care a fost construită în 1787, acum fiind centru pentru evenimente și spectacole, Judecătoria Crown construită pe locul unui castel normand din secolul al XII-lea, Clădirea Primăriei Truro care a fost construită în 1846, Monetăria construită în 1848 pe locul fostei monetării vechi unde se aducea minereul de cositor și se taxa corespunzător taxelor vremii, Strada Lemon care cu arhitectura sa georgiană impresionează pe oricine o străbate.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.