Pestele Hemigrammus pulcher inoata in cursul superior al Fluviului Amazon si mai ales in apele lente care au foarte multe plante acvatice si vegetatie tropicala. Aspectul acestui peste este foarte frumos, impresioneaza mai ales prin colorit, ceea ce a facut pe acvaristii germani sa il aprecieze foarte tare si sa-l numeasca ,,pestele nestemat”.

Nu este foarte mare, un exemplar adult poate avea lungimea corpului de cel mult 6 cm. Pestele are corpul zvelt, puternic comprimat pe partile laterale si curbat in zona spatelui astfel incat pare destul de inalt.

Coloritul este foarte frumos, pe partea dorsala are o nuanta sidefata vernil-cenusie sau uneori cenusie-maslinie. Pe partea ventrala coloritul este albicios, in anumite zone usor galbui, iar pe partile laterale are pete rozii. In fata inotatoarei codale are o pata mare neagra care se intinde de-a lungul pedunculului codal si este caracteristica acestei specii. Inotatoarea dorsala este bine dezvoltata, are un colorit rosiatic, iar cea anala este de asemenea destul de mare si cu reflexii rosiatice si ea.

Citește și:  Cântărețul pătat (Mniotilta varia), o pasăre de pădure

Aripioarele ventrale si cele pectorale sunt mici, alungite si in pereche, de regula transparente sau putin galbui.

Hemigrammus pulcher
Hemigrammus pulcher

Astfel de pesti se reproduc usor in acvariu insa au nevoie de anumite conditii speciale pentru a putea supravietui in captivitate. Temperatura apei trebuie sa fie de 24-26 grade Celsius, duritatea apei de 3 grade DG, iar pH-ul de 7-8. In perioada de reproducere temperatura apei trebuie sa fie mai ridicata si anume de aproximativ 28 grade Celsius.

Pestele Hemigrammus este o specia pasnica, omnivora, poate fi alimentat cu hrana uscata si vie, grindal si tubi. Femela se reproduce destul de usor, insa trebuie tinuta intr-un acvariu separat de 20 litri unde sa fie ferita de lumina directa a soarelui deoarece atat ea cat si larvele sunt sensibile la lumina.

Poate depune pe plantele acvative in jur de 400 de icre care eclozeaza la 3 saptamani de la fecundare. In prima luna puii de peste se dezvolta incet si abia apoi cresc mai repede daca sunt hraniti corespunzator.

Video – Acvariu cu pesti Hemigrammus pulcher:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.