Zambia este situa în centrul Africii, nedezvoltată din punct de vedere turistic, dar destul de bine pregatită pentru a-și primi vizitatorii pentru a experimenta căldura, emoțiile, provocările și aventurile adevăratului continent negru. Zambia atrage printr-o abundență de obiective naturale și sporturi extreme, câștigându-și reputația de „centrul aventurii de pe continent.” Zambia deține 17 cascade, printre care și faimoasa cascadă „Victoria”, iar râul Zambezi este perfect pentru sporturi precum surfing pe râu, rafting, caiac-canoe și pescuit.

cascada Victoria
cascada Victoria

Principala atracție a țării este, bineînțeles, Cascada „Victoria” de pe fluviul Zambezi, între Zambia si Zimbabwe. Cascadele nu oferă doar priveliști spectaculoase ale apei care cade pe fundul defileului, sunt totodată și decorul natural pentru o mulțime de activități pline de adrenalină, precum rafting, bungee jumping de la peste 100 de metri, canoe, safari pe elefanți, plimbări cu șalupa de-a lungul torentelor de munte și multe altele.

De asemenea, Zambia oferă o mulțime de parcuri naturale populate de păsări și animale mai mari. Cel mai important este Parcul Național Luangwa de Sud, concentrat pe cel mai important sistem hidrografic al Africii. Legendarul safari își are originile în acest parc și oferă încă una din cele mai rafinate modalități de a explora viața sălbatică.

Vizitatorii în Zambia optează, în primul rând, pentru excursiile de tip safari, unde fie pot sta în cabanele de urmărire a animalelor mari fie se pot caza în una dintre taberele de aventură.

Lusaka
Lusaka

Cei care doresc să exploreze capitala Zambiei, Lusaka vor fi plăcut impresionați de al său șarm. Mai mult de jumătate din locuitorii acestui oraș supra-populat nu deține un loc de muncă, însă atmosfera este departe să fie dezamăgitoare. Toți de aici luptă pentru a învinge greutățile alergând ca într-un furnicar. Astfel, mii de gherete și chioscuri stau aliniate de-a lungul străzilor, oferind un număr fascinant de servicii sau produse. Atracțiile capitalei Lusaka sunt satul cultural „Kabwata”, dedicat păstrării artei și tradițiilor indigene, Catedrala Sfintei Cruci, Grădina Botanică și Zoologică Munda Wanga și Muzeul Național Lusaka.

Citește și:  ROMA, oraşul Lumii (I)

Parcul Național „Kafue” este al doilea ca mărime din lume. Se remarcă prin frumusețea deosebită si este intersectat de râul Kafue, ce atrage sute de specii de păsări. Iubitorii mișcării în aer liber nu vor rata niciun tip de experiență în mlaștinile și sălbăticia Zambiei.

Livingstone
Livingstone

Cel de-al doilea oraș, ca mărime, din țară si un loc de o importanță foarte mare pentru extracția cuprului este Kitwe. Capitala turistică a Zambiei este Livingstone care oferă câteva hoteluri de lux, un cazino, Muzeul Livingstone, cu secțiuni de arheologie, etnografie și istorie. De asemenea, conține și o colecție incredibilă referitoare la exploratorul David Livingstone. În fața muzeului poate fi admirată o statuie a exploratorului, precum și statuia de ceară a etnografului Emil Holub – explorator, fizician și cartograf – ridicată în anul 2005.

Turiștii mai pot vizita Barajul „Mindolo”, aflat la 7 kilometri depărtare de lacul și cascada „Makwera”, care se află la 9 kilometri de oraș sau „Muzeul Centura de Aramă” din Ndola, un important centru comercial și poarta spre regiunea de producție minerală a Zambiei.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.