Zimbabwe este teritoriul varietăților incredibile de frumuseți naturale și peisaje inedite. Țara atrage în primul rând aventurierii activi, entuziaștii mișcării în aer liber și pe aceia care preferă să se cufunde în tainele inestimabile ale naturii. De la măreția faimoasei cascade Victoria, la stâncile gigante de marmură de pe colinele Motopo, Zimbawe nu le refuză oaspeților săi plăcerea de a o explora. Munții împăduriți de pe platourile vestice, parcurile naturale ce mișună de viață și ruinele antice ale marelui Zimbab sunt „mărcile” țării.

Portughezii au fost primii care au încercat să colonizeze Africa central-sudică, în secolul al XVI – lea, însă teritoriul a rămas neatins de europeni până la sosirea exploratorilor, misionarilor, vânatorilor care cautau fildeș și a comercianților. Între timp au avut loc migrații în masă – valuri succesive de populații Bantu mai dezvoltați, din zonele ecuatoriale au înlăturat locuitorii originari, fiind strămoșii africanilor de astăzi din regiune.

steag Zimbabwe

Cascadele „Victoria” constituie cea mai importantă destinație turistică din Zimbabwe și una dintre cele mai mari minuni naturale ale lumii. Perdeaua de apă, lungă de 2 kilometri, plonjează în defileiul Zambezi creând un nor de ceață care poate fi vazut de la peste 30 de kilometri distanță. Zona este renumită ca fiind „capitala aventurii” din Africa, oferind o varietate de activități pline de adrealină, incluzând una dintre cele mai interesante experiențe de rafting din lume și o facilitate de bungee jumping, de la 111 metri înălțime, de pe podul ce leagă Zambia de Zimbabwe și traversează fluviul Zambezi.

cascadele Victoria
cascadele Victoria

Fauna se dezvoltă în sălbăticia intactă a Văii Zambezi, în parcurile naționale și pe malurile Lacului Kariba, unde hopopotamii, crocodilii, bizonii, rinocerii, elefanții și leii își fac veacul. Rezervațiile izolate, protejate prin lege, sunt dispuse de-a lungul fluviului Zambezi și al întregii regiuni, permițând publicului să participe la câteva excursii safari, la bordul unor canoe, din partea de de sud a Africii.

Situl UNESCO de la Mana este renumit pentru varietatea sa de animale mari. Parcul Național „Piscinele Mana” este unul dintre cele mai frumoase parcuri din țară, de-a lungul malurilor râului Zambezi. Populatia de animale include hipopotami, rinoceri si multe specii de antilope.

Hwange
Hwange

Câmpurile de sare și pajiștile din Parcul Național „Hwange” adăpostesc cea mai mare concentrare de animale din lume fiind cea mai mare rezervație naturală a țării. Lacul Kariba este apreciat pentru sursa de hidroelectricitate, precum și pentru resursele de pește. Se prezintă sub forma unei întinderi de apă minunată, împânzită de insule și de buștenii albiți de razele soarelui, înconjurată de munți și păduri.

Frământarile sociale și politice actuale din Zimbabwe, laolaltă cu o economie apropiată de colaps, au descurajat multi potențiali turiști să viziteze Zimbabwe și să experimenteze câteva dintre cele mai frumoase priveliști naturale din lume. Principalele zone turistice și parcurile naționale nu au fost afectate de situația politică, fiind departe de orașele mari, în care se desfășoară conflictele. Braconajul de fildeș, în special al rinocerului negru, a devenit o provocare majoră pentru conservaționisti. Într-o încercare disperată de a atrage investitori, multe dintre cabanele de vânătoare oferă prețuri extrem de competitive vizitatorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.