Aalborg este un oraș industrial şi universitar în nordul Iutlandei, Danemarca. Se spune că oraşul a fost întemeiat de vikingi, aici regăsindu-se Muzeul Lindholm Høje cu o expoziţie tematică despre vikingi şi un cimitir vechi cu aprape 700 de morminte ce datează din Epoca Fierului. Întreaga zonă a fost îngropată în nisip și atfel cimitirul s-a păstrat până în timpurile moderne până s-au făcut săpături arheologice unde s-au găsit mormintele faimoşilor vikingi.

Aalborg este un important centru cultural datorită teatrelor, operei şi muzeelor locale, precum Muzeul de Istorie sau Muzeul de Artă Modernă.

Aalborghus
Aalborghus

În fiecare an, la sfârşitul lunii mai are loc Carnavalul din Aalborg, unul dintre cele mai mari festivaluri din Scandinavia ce atrage peste 100.000 oameni. În cadrul evenimentului există şi un carnaval dedicat copiilor. Printre obiectivele turistice ale oraşului se află Castelul Aalborghus – o fortificaţie construită de Regele Christian în anul 1555, Catedrala Budolfi – o biserică construită în secolul al XV-lea, Grădina Zoologică Aalborg cu peste 1.200 de animale, Centrul Cultural Nordkraft, Muzeul de Artă Modernă – clădirea  a fost proiectată de arhitectul finlandez, Alvar Aalto şi Jean-Jacques Baruël. Aici se află o colecţie unică de artă modernă şi contemporană, clădirea muzeului fiind o adevărată bijuterie arhitectonică.

Citește și:  Sosto Zoo - Parcul Zoologic din pădure
Jomfrun Ane Gade
Jomfrun Ane Gade

Jomfrun Ane Gade este una dintre cele mai vizitate străzi din centrul vechi al Aalborg-ului. Aici se află principalele locuri de divertisment cu restaurante, cafenele, discoteci şi baruri. Fiind un oraş universitar, Jomfrun Ane Gade este locul unde tinerii vin să îşi petreacă serile în cluburi de dans şi terase. Tot în centrul vechi se află Osteragrade, o stradă întreagă unde se găsesc cele mai multe magazine din oraş.

Muzeul Frăţiei Franciscane este un sit subteran cu ruine medievale bine conservate din mănăstirea de călugări franciscani din Aalborg. Se pot vizita pivnițele și fundaţiile capelei mănăstirii de călugări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.