Aalter este un orăşel situat în provincia Flandra de Est, regiunea Flandra din Belgia. Oraşul belgian are o atmosferă provincial liniştită. Aici se poate vizita Castelul Poeke care în olandeză este denumit „Kasteel van Poeke”. Acesta este un castel în apropierea Poeke, un oraș mic în municipiul Aalter în provincia belgiană Flandra de Est. Domeniul castelului se întinde pe un parc de 56 de hectare. Cădirea este înconjurată de apă și este accesibilă prin poduri situate în partea din față și în spatele clădirii. Nici până în prezent nu se ştie când a fost construită fortificaţia de la Poeke.

Kasteel van Poeke
Kasteel van Poeke

Primele referințele despre ea apar începând cu anul 1139. Castelul a jucat un rol proeminent în timpul conflictului dintre Contele Ludovic al II-lea de Flandra și orașul Gent, în anul 1382. În același an, Eulaard II-lea de Poeke a murit în bătălia de la Beverhoutsveld când a încercat să oprească miliţiile din Ghent, care îi ocupaseră fortul.

Citește și:  Albena - Bulgaria: Orașe de vizitat

peisaj Aalter

Domnitorii Poeke au fost vasalii loiali ai conților de Flandra. De exemplu, Anastasia van Oultre, a doua soție a Eulaard III-lea de Poeke, s-a căsătorit cu al doilea ei soț Robert de Flandra, fiul nelegitim al lui Ludovic al II-lea de Flandra. În 1977 castelul și parcul lui de 56 de hectare a devenit proprietatea municipiului Aalter. Acum castelul este folosit pentru întâlniri culturale și festivități la care participă localnicii dar şi turiştii. În 2012, castelul a fost folosit ca locaţie de filmare pentru scenele de interior şi exterior pentru producţia filmului documentar BBC şi HBO „Parades End”.

Castelul Poeke
Castelul Poeke

Castelul Poeke a devenit un monument național oficial la 13 octombrie 1943. Parcul Poeke a fost declarat rezervaţie protejată în anul 1978.

Aalter este situat ideal pentru a vizita orașele istorice din Ghent și Bruges, care sunt fiecare doar 15 minute distanță de mers cu maşina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.