Abano Terme este un oraș din provincia Padova, în regiunea Veneto, Italia, pe versantul estic al Colli Eugan la 45 de minute de Veneţia. Băile termale au fost denumite de romani Fons Aponi sau Aquae Patavinae. Prima descriere a lor este datată într-o scrisoare de Theodoric, regele ostrogoților. Unele rămășițe ale băilor antice au fost descoperite la S. Mandruzzato, Trattato dei Bagni d’Abano, Padova în 1789. În apropiere se află şi un oracol al lui Geyron.

Cilindri mici de bronz însemnaţi folosiţi ca oracole au fost găsiţi aici în secolul al XVI-lea. Băile au fost distruse de către lombarzi în secolul al VI-lea, dar au fost reconstruite și extinse atunci când Abano devenit un orş autonom în secolul al XII-lea. Orașul a fost sub Republica de la Veneția între 1405 – 1797.

Catedrala Abano

Printre obiectivele turistice principale se află Catedrala Abano. Actualul edificiu a fost construit în 1780 într-o biserică care ar fi fost distrusă de Cangrande della Scala. Turnul cu clopotniţă are piese din secolele IX-XIV. Galeria Montirone are o serie de obiecte din locuințele lui Il Moretto, Palma cel Tânăr, Guido Reni, Giandomenico Tiepolo și alţii. O vizită se poate face şi la Sanctuarul Madonna della Salute sau de Monteortone, edificiu construit în 1428.

Citește și:  Pulbah - Australia: Orașe de vizitat
Mânăstirea San Daniele

Biserica este construită pe un plan de cruce latină, cu un naos și două nave, cu trei abside decorate cu o friză, o clopotniță de remarcabilă şi fresce ce portretizează Istoriile lui Sf. Petru și Virgin de Jacopo da Montagnana. Chiar în afara orașului este Mânăstirea San Daniele un edificiu din secolul al XI-lea.

Abano Terme1

Abano Terme este cunoscut în întreaga lume ca “băile termale de la Veneția”, datorită calităților curative extraordinare ale apei termale, lutului şi nămoalelor bio-termice, adevărate tratamente naturale. Oraşul Abano este stațiunea ideală pentru vacanțe de wellness, spa şi relaxare în Italia.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.