Aberdeen este un oraş din Scoţia. Situat la gurile de vărsare ale râurilor Dee şi Don, oraşul este un important centru de pescuit şi de construcții navale. Aberdeen a fost burg regal din secolul al XII-lea și reședință regală scoțiană în secolele XII – XIV-lea.

Oraşul a fost cartierul general al lui Eduard I. Aici se pot descoperi o varietate de lucruri care dovedesc un patrimoniu bogat și cultural al regiunii. Se pot explora peisaje naturale pe linia de coastă din nord-est , inclusiv pe coasta Banffshire , la frumoasa Royal Deeside și uimitoarul Cairngorms National Park.

Aberdeen trupe de fanfara
Aberdeen trupe de fanfara

Tot de aici se poate porni explorarea trecutului dramatic al Scoţiei vizitând cele 17 castele care fac parte din Castle Trail. Se pot face o gamă largă de activități de agrement: plimbări montane, caiac pe mare, schi, cursuri de golf, pescui în râurile cu somon sau rapel în jos pe stâncile izbitoare ale râurilor.

În orașul Aberdeen se pot face plimbări şi picnicuri prin parcuri, grădini frumoase sau pe o plajă superbă aflată la doar o scurtă distanţă de centrul orașului.

Citește și:  Zi-mi pe unde te plimbi ca să îți spun ce să mănânci!
Aberdeenshire Fyvie Castle
Aberdeenshire Fyvie Castle

Aberdeen se mândrește cu muzee fantastice, galerii, baruri, restaurante și mai multe magazine pentru cumpărături aflate pe străzile principale ale orașului.
Frumosul Aberdeenshire are castele vechi, orașe și sate idilice cu peisaje uimitoare. Parcul natural este locul unei varietăţi de animale sălbatice. Aici regăsesc vârfuri de stânci, golfuri și plaje cu sate tradiționale de pescuit.

Banffshire
Banffshire

De-a lungul coastei Banffshire, se află cel mai nordic punct populat cu delfini. Turiştii se pot bucura de produse delicioase locale, o varietate de excursii turistice, precum și de o mare varietate de evenimente și festivaluri. Oraşul Aberdeen foate fi o destinație ideală pentru o vacanță indiferent de sezon.

Aberdeen se mândrește cu multe grădini de flori și parcuri. Oraşul a fost câștigător al competiţiei „Britains in Bloom”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.