Aberdovey este un orăşel din partea de nord a estuarul râului Dyfi, în Gwynedd, pe coasta de vest a Țării Galilor. Oraşul a fost fondat în jurul portului iar acum este cel mai bine cunoscut ca fiind o stațiune balneară, cu o plajă remarcabilă.

Centrul orașului se află lângă malul mării, în jurul unui port vechi cu un debarcader şi o plajă întinsă. Oraşul se întinde înapoi pe coastă şi pe un deal abrupt în mijlocul unui tipic peisaj Welsh de coastă, cu dealuri verzi abrupte şi presărat cu ferme de oi.

Aberdovey
Aberdovey la malul marii

Aberdovey este o atracție turistică populară, vizitată de mulţi turişti din zonele metropolitane din Anglia, cum ar fi West Midlands, care este la mai puțin de 100 mile la est. O proporție relativ mare din casele din sat sunt acum case de vacanţă. Oraşul este situat şi în interiorul Parcul Național Snowdonia. Legenda locală spune că romanii s-au stabilit în Aberdovey, ca parte din ocupația militară a Țării Galilor.

Citește și:  Ecuador : Țări de vizitat
Aberdovey activitati la malul marii
Aberdovey activitati la malul marii

Activitățile de agrement în regiune se concentrează la plajă și pe estuar, unde se pot face sporturi nautice: windsurfing, kitesurfing, pescuit, crabbing, navigaţie sau canotaj.

Aberdovey este strâns legat de legenda regatului scufundat pierdut de Cantre’r Gwaelod sub Cardigan Bay. Se spune că de sub apă se pot auzi clopotele bisericii fostului oraş. Legenda și un cântec dedicat oraşului au inspirat mai multe proiecte culturale locale care implică clopote. Un nou coş de clopote a fost instalat în septembrie 1936 în turnul bisericii Sf. Petru, care are vedere spre portul Aberdyfi. Cele zece clopote au fost proiectate special pentru a permite redarea melodiei „Clopotele de Aberdyfi”.

Aberdovey 1

Turiştii pot face plimbări pe jos pe dealurile cu vederi spectaculoase spre mare. Unele dintre cele mai populare locuri sunt malurile Dysynni, Bird Rock, Lacul Talyllyn, Dolgoch Falls Torrent Walk și Precipice Walk.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.