Abha este capitala provinciei Asir din Arabia Saudită. Oraşul este situat la 2.200 de metri deasupra nivelului mării în munții fertili din sud-vestul Arabiei Saudite, în apropiere de Parcul Național Asir. Clima sa blândă face Abha o destinație turistică populară pentru saudiți şi nu numai.

Abha a fost condus de Regele Yemen sub autoritatea Imperiului Otoman decât după Primul Război Mondial. Orașul este cunoscut ca o parte din “pământurile libere arabe” după ce în trecut o parte a naţiunii saudite a acceptat o înţelegere cu triburile arabe.

Munţii, câmpiile și clădirile de patrimoniu fac din acest oraş o destinaţie încântătoare şi pitorească. Vremea nu foarte caldă din timpul verii oferă mai multe oportunități turiştilor. În Regiune se află un număr mare cu cele mai frumoase site-uri istorice, culturale și naturale, cum ar fi satul Heritage de Rejal Alma, multe piețe populare şi cascada Al-Dehna.

Abha are în înterior un număr mare de grădini, parcuri, terenuri şi pâraie. Oraşul este împărţit în patru cartiere, cel mai mare conține şi o cetate veche. Pe dealurile din jur se găsesc forturi vechi ce pot fi vizitate. Guvernul saudit a promovat oraşul Abha ca o destinație turistică și a creat de evenimente culturale specifice, cum ar fi Festivalul Abha din timpul verii. Evenimentele sunt organizate pentru a atrage vizitatori care să descopere orașul și împrejurimile sale pitoreşti. Turiştii se pot bucura aici de o serie de evenimente sportive, spectacole, expoziții și spectacole muzicale cu celebri poeţi arabi și cântăreți.

Artistul Talal Maddah a murit pe scena în timpul unui spectacol la Abha. Vechiul Palat Shadda, despre care se crede că a fost construit în jurul anului 1820, a fost transformat într-un muzeu. De asemenea, un alt loc ce merită vizitat este şi Marea Moschee Abha dar și parcul de distracții de lângă lacul Saad.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ