Abha este capitala provinciei Asir din Arabia Saudită. Oraşul este situat la 2.200 de metri deasupra nivelului mării în munții fertili din sud-vestul Arabiei Saudite, în apropiere de Parcul Național Asir. Clima sa blândă face Abha o destinație turistică populară pentru saudiți şi nu numai.

Abha a fost condus de Regele Yemen sub autoritatea Imperiului Otoman decât după Primul Război Mondial. Orașul este cunoscut ca o parte din „pământurile libere arabe” după ce în trecut o parte a naţiunii saudite a acceptat o înţelegere cu triburile arabe.

oras Abha

Munţii, câmpiile și clădirile de patrimoniu fac din acest oraş o destinaţie încântătoare şi pitorească. Vremea nu foarte caldă din timpul verii oferă mai multe oportunități turiştilor. În Regiune se află un număr mare cu cele mai frumoase site-uri istorice, culturale și naturale, cum ar fi satul Heritage de Rejal Alma, multe piețe populare şi cascada Al-Dehna.

Abha are în înterior un număr mare de grădini, parcuri, terenuri şi pâraie. Oraşul este împărţit în patru cartiere, cel mai mare conține şi o cetate veche. Pe dealurile din jur se găsesc forturi vechi ce pot fi vizitate. Guvernul saudit a promovat oraşul Abha ca o destinație turistică și a creat de evenimente culturale specifice, cum ar fi Festivalul Abha din timpul verii. Evenimentele sunt organizate pentru a atrage vizitatori care să descopere orașul și împrejurimile sale pitoreşti. Turiştii se pot bucura aici de o serie de evenimente sportive, spectacole, expoziții și spectacole muzicale cu celebri poeţi arabi și cântăreți.

Citește și:  Aalst - Belgia: Orașe de vizitat
Palat Shadda
Palat Shadda

Artistul Talal Maddah a murit pe scena în timpul unui spectacol la Abha. Vechiul Palat Shadda, despre care se crede că a fost construit în jurul anului 1820, a fost transformat într-un muzeu. De asemenea, un alt loc ce merită vizitat este şi Marea Moschee Abha dar și parcul de distracții de lângă lacul Saad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.