Houtman Abrolhos este un lanț de 122 de insule și recifuri de corali din Oceanul Indian, în largul coastei de vest a Australiei. Acesta este unul dintre cele mai importante site-uri din lume pentru reproducerea păsărilor marine. Insulele au o populaţie mică de pescari, iar turiştilor li se permite un număr limitat de vizite pentru excursii de o zi.

Tot în regiune se regăsesc numeroase epave, cele mai cunoscute fiind navele olandeze Batavia, care a fost distrusă în 1629 și Zeewijk distrusă în 1727. Cuvântul Abrolhos este de origine portugheză, ceea ce face Houtman Abrolhos una din cele două locuri din Australia cu un nume portughez, celelalt fiind Pedra Branca în Tasmania. La Houtman Abrolhos se găsesc aproximativ 100 de specii de păsări şi un total de 389 de specii de peşti.

Abrolhos north island
Abrolhos north island

Aici se poate face înot şi scufundări în mare pentru a descoperi fauna şi flora maritimă. În sezonul de împerechere, între lunile iulie-noiembrie se pot face excursii pentru privit balenele. Masa se poate servi la bordul vaporului de către operatorii de turism autorizaţi să navigheze pe insule. Pentru turiştii care vor să petreacă mai mult timp în Abrolhos trebuie să fie conștienți de faptul că masa şi cazarea se poate face doar la bordul unui vas. La un tur cu vaporul se vizitează Long Island, Beacon Island şi canalul Geelvink.

Citește și:  Brazilia, destinaţia numărul unu pentru microbişti

Turiştii pot face plimbări prin Turtle Bay împreună cu un ghid care poate explica detalii informative despre flora şi fauna zonei, despre cuiburile de vulturi sau specii diferite de sopârle, crabi și păianjeni.

Printre alte obiective turistice se mai află: fermele de perle, biserica istorică pe Basile Island, taberele de pescari viu colorate, zonele de împerechere ale rechinilor, delfinilor și balenelor migratoare, precum și unele dintre epave şi Fortul Webbie Hayes, cea mai veche clădire europeană în Australia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.