Acapulco este un oraș, municipiu și port maritim de pe coasta Pacificului din Mexic. Acapulco este situat într-un golf adânc și a fost un port din perioada colonială timpurie a istoriei Mexicului. Turismul este principala activitate economică a municipiului și cea mai mare parte se desfăşoară la Acapulco Bay.

Acapulco

Acapulco este una dintre cele mai vechi destinații turistice din Mexic, care a devenit faimos în anii 1950 ca fiind locul unde starurile de la Hollywood și milionari din toată lumea veneau să îşi petreacă vacanțele pe plajele exotice. În prezent, oraşul Acapulco se confruntă cu o infracţionlitate foarte crescută, fiind un loc nesigur pentru turişti.

Acapulco plaja
Acapulco plaja

În Nord, faleza și piața principală sunt și astăzi zone turistice cu hoteluri moderne cu arhitectură în stil mexican, cu discoteci și restaurante aflate la mici distanțe unele de celelalte. Capătul de sud al golfului deține construcţii de hoteluri noi. Această zonă include Punta Diamante, Puerto Marqués, ce se întinde de la aeroport până la râul Papagayo pe care îl separă de partea veche a oraşului.

Citește și:  Africa de Sud : Țări de vizitat
Acapulco noaptea
Acapulco noaptea

Acapulco are reputaţia unui oraş energic care nu doarme niciodată. Este locul unde turiştii pot lua cina la miezul nopții, pot dansa până în zori în cluburile mexicane, ca mai apoi să îşi continue relaxarea în timpul zilei pe plajă. Viața de noapte a fost mult timp o atracție turistică majoră a orașului.

Anual, peste 100.000 de adolescenţi americani şi tineri turişti aleg Alcapulco în vacanţa de primăvară. Motivul principal este că vârsta de băut în Mexico este de la 18 ani (față de 21 în Statele Unite ale Americii), ceva care a fost bine vândut de către operatorii de turism, împreună cu panoramele frumoase cu soare și deschidere la ocean. Această legislație a făcut din Acapulco una dintre destinațiile de top pentru vacanţele de primăvară ale tinerilor americani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.